Λάρισα: Επεισόδια στα Δικαστήρια, με συγγενείς κατά κατηγορούμενων

Λάρισα: Η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 26 Μάϊου του 2023 καθώς ο δικηγόρος από τη μεριά της πολιτικής αγωγής δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο δικαστήριο.

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας το πρωί της Τετάρτης (23/11), όταν οι συγγενείς ενός 12χρονου που έχασε τη ζωή του στις σιδηροδρομικές γραμμές της Λάρισας το 2017, επιτέθηκαν στους κατηγορούμενους που δικάζονται για την εμπλοκή τους στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Συγκεκριμένα, στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας κάθησαν σήμερα τρεις υπάλληλοι του ΟΣΕ οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από συγκλίνουσα αμέλεια με την υπόθεση να παίρνει τελικά αναβολή για τις 26 Μάιου του 2023. Το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα στις 9 Νοεμβρίου του 2017 όταν αμαξοστοιχία παρέσυρε θανάσιμα ένα 12χρονο αγόρι ρομά στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με το larissanet, το τραγικό αυτό συμβάν είχε σηκώσει τότε κύμα αντιδράσεων στην περιοχή με φωτιές, επεισόδια και έντονες διαμαρτυρίες στις σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ όπου σκοτώθηκε ο 12χρονος.

Μάλιστα για το θέμα είχε τοποθετηθεί τότε και ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης δηλώνοντας ότι: «Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του παιδιού και στην κοινότητα των ΡΟΜ της περιοχής της Νέας Σμύρνης για το τραγικό δυστύχημα. Δυστυχώς, σε χώρους του ΟΣΕ στη πόλη, θρηνούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, την απώλεια ενός ακόμα συνανθρώπου μας.

Στις συσκέψεις που είναι γνωστό ότι γίνονται την τελευταία περίοδο, με τον ΟΣΕ έχουμε ζητήσει μέτρα και ενέργειες που θα ελαχιστοποιούν τους κινδύνους και τα προβλήματα που προκαλεί, εδώ και πολλά χρόνια, η διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών από τον αστικό ιστό.

Μάλιστα, για τα συγκεκριμένα ζητήματα, σήμερα είχαμε ακόμα μια συνάντηση με στελέχη των εταιρειών του ΟΣΕ. Ωστόσο, μέχρι να φτάσει η ώρα για μια συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος, θα πρέπει ο Οργανισμός να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη επαναληφθούν τέτοια τραγικά γεγονότα, αλλά και οι συμπολίτες που κατοικούν σε περιοχές που γειτνιάζουν με το δίκτυο των σιδηροδρομικών γραμμών, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η δημοτική αρχή, έχει θέσει ως προτεραιότητα την δρομολόγηση των λύσεων στα μακροχρόνια προβλήματα που προκαλεί η διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών από την πόλη. Εχουν γίνει σημαντικά βήματα, μετά από πολλές συναντήσεις με ανώτερα στελέχη του ΟΣΕ για την εξεύρεση των πιο αποτελεσματικών λύσεων. Οι προσπάθειες του Δήμου θα συνεχιστούν προς την κατεύθυνση αυτή.»

Οι κατηγορούμενοι, ένας μηχανοδηγός, και δύο προϊστάμενοι του ΟΣΕ, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια, μόλις έγιναν αντιληπτοί δέχθηκαν επίθεση από τους συγγενείς του θύματος με την αστυνομία να μεσολαβεί για να αποτρέψει περαιτέρω επεισόδια.

Η υπόθεση τελικά πήρε αναβολή για τις 26 Μάϊου του 2023 καθώς ο δικηγόρος από τη μεριά της πολιτικής αγωγής δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο δικαστήριο.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share