Μιλάνο: «Νέο» Στόουνχεντζ από 16.000 ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια

Το «Plastic Monument» αποτελείται από δύο όρθιες κολόνες ύψους 6,7 μέτρων με οριζόντια δοκό στο πάνω μέρος.

Το Μιλάνο έχει αποκτήσει νέο μνημείο: Το λονδρέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο VATRAA ξαναέφτιαξε το Στόουνχεντζ με 16.000 πλαστικά μπουκάλια, αναδεικνύοντας την κληρονομιά των σκουπιδιών και τις επιπτώσεις της στις μελλοντικές γενιές. Η εγκατάσταση, με τίτλο «Plastic Monument», αντλεί από μια από τις παλαιότερες και πιο καθαρές αρχιτεκτονικές φόρμες, το «Great Trilithon».

HTTPS://WWW.INSTAGRAM.COM/P/CLVOSR2MTY_

Αντλώντας από τις διαστάσεις και το σχήμα του Trilithon του Στόουνχεντζ, το «Plastic Monument» αποτελείται από δύο όρθιες κολόνες ύψους 6,7 μέτρων με οριζόντια δοκό στο πάνω μέρος. Το γραφείο έχει τυλίξει τους όγκους με ένα διπλό συρματόπλεγμα, λαξεύοντας τις επιφάνειες για να μιμηθεί την υφή από τις πέτρινες κολώνες του πριν 5.000 χρόνια μνημείου στην Αγγλία.

«Η εγκατάσταση δεν σχεδιάστηκε για να είναι όμορφη αλλά για να μας κάνει να σκεφτούμε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες των ενεργειών μας. Ελπίζουμε ότι αυτό θα εμπνεύσει πρόσωπα με επιρροή ή τακτικούς χρήστες πλαστικού να λάβουν υπόψη τη μεγαλύτερη επίπτωση των αποφάσεων που παίρνουν σήμερα» σημείωσε ο Bogdan Rusu, ιδρυτικό μέλος του VATRAA.

Με χορηγία από τον Gruppo Unipol, η εγκατάσταση θα παραμείνει στο Μιλάνο την επόμενη χρονιά και οι αρχιτέκτονες ελπίζουν ότι θα επανεγκατασταθεί και σε άλλες εμβληματικές τοποθεσίες του κόσμου για να διαδοθεί το δυνατό μήνυμά του.

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share