Έλον Μασκ: Η απάντηση στις προβλέψεις του Μεντβέντεφ

Δηκτική ήταν η απάντηση του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ στον πρώην Ρώσο Πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ – Ο κ. Μεντβέντεφ έκανε δέκα προβλέψεις τις οποίες

ανέβασε στο Twitter, εκ των οποίων η μία απευθυνόταν στον ιδρυτή της Tesla.

Ο Ίλον Μασκ αντέδρασε στο tweet του πρώην Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στο οποίο προέβλεψε ότι οι ΗΠΑ θα χωριστούν μετά από έναν εμφύλιο πόλεμο και ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter θα γίνει πρόεδρος ενός από τα απομεινάρια, αποκαλώντας τις προβλέψεις «παράλογες».

Συγκεκριμένα, το σχόλιο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter αναφέρει «Αυτές είναι σίγουρα οι πιο παράλογες προβλέψεις που έχω ακούσει ποτέ, ενώ δείχνουν επίσης εκπληκτική έλλειψη επίγνωσης της προόδου της τεχνητής νοημοσύνης και της βιώσιμης ενέργειας

Η απάντηση του Μασκ στον Μεντβέντεφ:

Οι προβλέψεις Μεντβέντεφ

Εκτός από το νέο του πόστο, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, είχε να μοιραστεί και άλλα “νέα”: τις προβλέψεις του για το επόμενο έτος.

Ο νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, αγαστός σύμμαχος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, βλέπει τις πολιτικές του “μετοχές” να αυξάνονται από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, και χθες το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι θα υπηρετεί πλέον ως αναπληρωτής του Ρώσου προέδρου σε ένα όργανο που θα εποπτεύει τη στρατιωτική βιομηχανία. Επίσης, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε μια σπάνια ξένη επίσκεψη στην Κίνα, έχοντας συνομιλίες για θέματα εξωτερικής πολιτικής με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Οι ακραίες δηλώσεις και η εμπρηστική ρητορική Μεντβέντεφ μετά την έναρξη του πολέμου έχουν μετατραπεί σε ρουτίνα. Έχει δημιουργήσει το προφίλ του “γερακιού”, πλαισιώνοντας τη ρωσική εισβολή με όρους Αποκάλυψης και θρησκευτικούς όρους, αναφερόμενος στους Ουκρανούς με χαρακτηρισμούς όπως «κατσαρίδες» σε μια ρητορική που το Κίεβο τονίζει ότι έχει ανοιχτά γενοκτονικό χαρακτήρα.

Χθες, ήρθε η σειρά των προβλέψεων του για το επόμενο έτος: μεταξύ άλλων, προβλέπει πόλεμο μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας και εμφύλιο πόλεμο στις ΗΠΑ που θα οδηγήσει τον Ίλον Μασκ να γίνει πρόεδρος.

Στη λίστα με τις προβλέψεις του για το 2023, που ανήρτησε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στο Telegram και στο Twitter, προέβλεψε επίσης την επανένταξη της Βρετανίας στην ΕΕ, η οποία με τη σειρά της θα καταρρεύσει.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας έχει επαινέσει στο παρελθόν τον Μασκ για την πρόταση του τελευταίου η Ουκρανία να εκχωρήσει εδάφη στη Ρωσία στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.

Ο πολιτικός επιστήμονας Βλαντίμιρ Παστούχοφ είπε ότι η δημόσια περσόνα που χτίζει ο Μεντβέντεφ με τα γνωρίσματα της ευθύτητας και της ωμότητας, φαίνεται να έχει την εύνοια του αφεντικού του.

«Οι αναρτήσεις του Μεντβέντεφ στο Telegram βρήκαν είχαν τουλάχιστον έναν αναγνώστη, και μάλιστα έναν θαυμαστή: τον Πούτιν», έγραψε στο δικό του Telegram ο Παστούχοφ, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο University College του Λονδίνου.


Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share