Ρωσία: Στις λίστες των βραβείων Όσκαρ το ντοκιμαντέρ «Ναβάλνι»

Στα τέλη Ιανουαρίου η ταινία βραβεύθηκε ως η καλύτερη ταινία κατά την άποψη των

θεατών στο αμερικανικό φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου Sundance. Αργότερα η ταινία προβλήθηκε από μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα. Στην Ρωσία η ταινία δεν έχει προβληθεί.

Στις βραχείες λίστες των φετινών κινηματογραφικών βραβείων «Όσκαρ» συμπεριλήφθηκε η ταινία ντοκιμαντέρ «Ναβάλνι», την οποία γύρισε ο Καναδός σκηνοθέτης Ντάνιελ Ρόερ (Daniel Roher), στην κατηγορία «καλύτερη μεγάλη ταινία ντοκιμαντέρ».

Επισημαίνεται ότι αυτή τη στιγμή στο κατάλογο των κύριων διεκδικητών για το πρώτο βραβείο υπάρχουν 15 ταινίες ντοκιμαντέρ. Η επίσημη τελετή απονομής των Όσκαρ έχει ορισθεί για στις 12 Μαρτίου 2023.

Η πρεμιέρα της ταινίας «Ναβάλνι» έγινε τον Ιανουάριο του 2022. Η ταινία αναφέρεται στα γεγονότα που σχετίζονται με την δηλητηρίαση του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης τον Αύγουστο του 2020, την θεραπεία και την αποκατάσταση του Αλεξέι Ναβάλνι στην Γερμανία, την προσπάθεια του ίδιου του Ναβάλνι να ερευνήσει όσα υπέστη καθώς και με την σύλληψη του πολιτικού μόλις επέστρεψε στην Μόσχα.

Στα τέλη Ιανουαρίου η ταινία βραβεύθηκε ως η καλύτερη ταινία κατά την άποψη των θεατών στο αμερικανικό φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου Sundance. Αργότερα η ταινία προβλήθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN , από το βρετανικό κανάλι BBC Two και την πλατφόρμα streaming HBO Max. Στην Ρωσία η ταινία δεν έχει προβληθεί.

Πηγή. ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share