Ενές Καντέρ: Ο Ερντογάν τον έχει επικηρύξει για 500.000 δολάρια

Μέχρι και 500.000 «πληρώνει» ο Ερντογάν για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του Ενές Καντέρ

Ο πρώην αστέρας του NBA Ένες Κάντερ έκανε γνωστό ότι καταζητείται από την κυβέρνηση της Τουρκίας και μάλιστα ο Ταγίπ Ερντογάν τον έχει επικηρύξει έναντι 10 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών ή 500.000 δολαρίων.

Όπως αναφέρει ο διάσημος μπασκετμπολίστας, γνωστός για την σφοδρή κριτική που ασκεί εδώ και καιρό στον Τούρκο πρόεδρο για τις πολιτικές του, «η κατάσταση γίνεται πολύ επικίνδυνη». «Πριν από την επικήρυξη, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έψαχναν τους καταζητούμενους, αλλά τώρα όλοι τους κυνηγούν επειδή θέλουν τα χρήματα», τονίζει ο Κάντερ μιλώντας στη New York Post.

Παρότι βρίσκεται στο στόχαστρο της Άγκυρας, ο Τούρκος αθλητής δεν διστάζει να «κατακεραυνώνει» τον Ταγίπ Ερντογάν σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα του.

«Μιλάω ανοιχτά γιατί δεν είμαι ο μόνος σε αυτή τη λίστα όσων καταζητούνται », είπε ο Καντέρ σχολιάζοντας την επικήρυξη.

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί δημοσιογράφοι, τόσοι πολλοί ακτιβιστές και τόσοι πολλοί αθλητές, αλλά δεν είναι τόσο γνωστοί όσο εγώ. Είναι πολύ πιο εύκολοι στόχοι – και είναι μόνοι εκεί έξω» εξήγησε ο ίδιος αποκαλύπτοντας ότι ανησυχεί περισσότερο για την ασφάλεια των λιγότερο γνωστών Τούρκων αντιφρονούντων της λίστας του Ερντογάν.

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share