Ιεράπετρα: Ισόβια στον 55χρονο που δολοφόνησε με 25 μαχαιριές την εν διαστάσει σύζυγό του

Ιεράπετρα: Τι ισυχρίστηκε στην απολογία του ο 55χρονος – «Ντρέπομαι να πω όσα μου είπε και θόλωσα» ανέφερε ο συζυγοκτόνος

Ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά επιβλήθηκε, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου όπως αναφέρει το neakriti.gr, στον 55χρονο που κατέσφαξε με 25 μαχαιριές την εν διαστάσει σύζυγό του Νεκταρία τον Οκτώβριο του 2021 στην Ιεράπετρα και μάλιστα σε χώρο ξενοδοχείου όπου εκείνη είχε πάει να εργαστεί ως καμαριέρα. Ακόμη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεάπολης όπου εκδικάστηκε η υπόθεση την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 ύστερα από δύο αναβολές εξέδωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα την απόφαση ενώ επιπλέον με τα ισόβια επέβαλε και 12 μήνες και 1000 ευρώ πρόστιμο για οπλοχρησία και άλλους 12 μήνες για οπλοκατοχή. Ο 55χρονος κατά τη διάρκεια της δίκης ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά του που σκότωσε τη μάνα τους, δήλωσε μετάνοια και παρέμεινε σκυφτός και αμίλητος καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης.

Ο 55χρονος συζυγοκτόνος στην απολογία του είπε ότι είδε την εν διαστάσει σύζυγό του να κατευθύνεται στη δουλειά με το αυτοκίνητό της. Της έκανε νόημα και όταν εκείνη δεν σταμάτησε την ακολούθησε στο ξενοδοχείο. «Ντρέπομαι να πω όσα μου είπε και θόλωσα» συνέχισε ο κατηγορούμενος.

Στη δίκη ήταν διχασμένη και η οικογένεια καθώς ο μεγάλος γιος της οικογένειας κατέθεσε υπέρ του πατέρα του λέγοντας ότι υπήρχε αίσθημα ντροπής καθώς η μητέρα τους είχε σχέση με φίλο του πατέρα του. Η κόρη βρέθηκε απέναντι στην πολιτική αγωγή λέγοντας ότι ο πατέρας ήταν βίαιος και πως τους χτυπούσε με μια κουτάλα του φαγητού. Ο 55χρονος είχε πλήξει με μαχαίρι την εν διαστάσει σύζυγό του 24 φορές. Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε από το Δικαστήριο της Νεάπολης μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής.

Tο χρονικό της φρικτής δολοφονίας

Η άγρια δολοφονία της Νεκταρίας Μαράκη είχε σημειωθεί στα τέλη Οκτωβρίου του 2021, στον Περιστερά της Ιεράπετρας, όπου ο 55χρονος εν διαστάσει σύζυγός της την έσφαξε με πολλαπλές μαχαιριές, επειδή εκείνη είχε αποφασίσει οριστικά να συνεχίσει τη ζωή της χωρίς εκείνον. Ο 55χρονος, ο οποίος παραμένει προσωρινά κρατούμενος από πέρυσι, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Μόλις ολοκλήρωσε την αποτρόπαια πράξη του, ο δράστης φέρεται να εγκατέλειψε το δίκυκλο όχημά του, καθώς δεν έπαιρνε μπρος και να μετέβη πεζός σε παρακείμενο χωράφι, σε απόκρημνο παραθαλάσσιο μέρος. Όταν λίγα λεπτά αργότερα έσπευσαν επιτόπου οι πρώτοι αστυνομικοί, ο 55χρονος απείλησε ότι θα πέσει στο κενό, ενώ αυτοτραυματίστηκε με το μαχαίρι που κρατούσε.

Για σχεδόν 7 ώρες έλαβε χώρα «θρίλερ» διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Αστυνομία και τον γυναικοκτόνο, πριν τελικά ο τελευταίος να πειστεί να παραδοθεί στις Αρχές.

Πηγή

...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share