Σεισμός στην Τουρκία: Κορίτσι από τη Συρία ξεσπά – «Είμαστε κι εμείς άνθρωποι»

Σεισμός Τουρκία-Συρία: Η νεαρή Πατρίσια περιγράφει την κατάσταση τονίζοντας ότι δεν είναι δικό τους λάθος που γεννήθηκαν σε αυτή τη χώρα και κάνει

έκκληση για βοήθεια.

Με δάκρυα στα μάτια ξέσπασε μια νεαρή από τη Συρία, μέσω βίντεο που ανέβασε στο TikTok σχετικά με τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία. Η κοπέλα κάνει έκκληση σε όλες τις χώρες να στείλουν βοήθεια στην πατρίδα της, ενώ καταγγέλλει τη συμπεριφορά της διεθνούς κοινότητας που τους έχουν αφήσει αβοήθητους ενώ στην Τουρκία έχουν σταλεί διασώστες από όλο τον κόσμο.

Η ίδια μέσα από το βίντεό της προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει για τις κακουχίες που έχει περάσει ο συριακός λαός, μία με τον πόλεμο και τώρα με τον σεισμό. «Είμαι κυριολεκτικά αηδιασμένη αυτή τη στιγμή. Ζω στη Συρία και βρισκόμαστε σε πόλεμο επί 7 χρόνια. Υποφέραμε πολύ σε αυτή την πόλη, εντάξει; Χάσαμε πολλούς ανθρώπους που αγαπούσαμε και υποφέραμε από τον πόλεμο για 7 χρόνια. Δεν έχουμε ηλεκτρισμό, δεν έχουμε αέριο, δεν έχουμε τίποτα. Δεν έχουμε τίποτα από αυτά που κάθε ανθρώπινη ύπαρξη μπορεί να χρειάζεται, εντάξει;», τόνισε.

Και προσέθεσε: «Δεν διαθέτουμε καν τα βασικά για τις ανθρώπινες ανάγκες, να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες. Και τώρα συνέβη ο σεισμός κι ούτε ένας άνθρωπος δεν προσπάθησε να μας βοηθήσει. Ναι, ξέρω ότι συνέβη στην Τουρκία και λυπάμαι τόσο πολύ για την Τουρκία. Και γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν στην Τουρκία, αλλά υποφέρουμε κι εμείς. Eίμαστε κι εμείς άνθρωποι. Είμαστε γαμ…νοι άνθρωποι. Σταματήστε να το κάνετε αυτό, να μη μας βοηθάτε με κανένα τρόπο. Τι κάναμε; Είμαστε άνθρωποι. Δεν φταίμε εμείς που έγινε ο πόλεμος και για όσα συνέβησαν. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Άνθρωποι πεθαίνουν και δεν έχουμε πουθενά να πάνε.»

Η νεαρή Πατρίσια περιγράφει την κατάσταση τονίζοντας ότι δεν είναι δικό τους λάθος που γεννήθηκαν σε αυτή τη χώρα, από την οποία δεν μπορούν να φύγουν.

«Τα σπίτια τους κατέρρευσαν και, κυριολεκτικά, υπάρχουν παιδιά που έχασαν όλους τους συγγενείς τους. Ολόκληρες οι οικογένειές τους έχουν χαθεί πλέον. Σας παρακαλώ, οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει. Μοιράστε αυτό το μήνυμα και πείτε στους ανθρώπους ότι η Συρία υποφέρει. Παρακαλώ δώστε οτιδήποτε, χαρίστε ό,τι μπορείτε, σας παρακαλώ βοηθήστε. Δεν είναι δίκαιο! Δεν είναι δικό μας λάθος, που γεννηθήκαμε σε μία χώρα, από την οποία δεν μπορούμε καν να φύγουμε. Εντάξει; Δεν είναι δικό μας λάθος, που το διαβατήριό μας δεν μας επιτρέπει να πάμε πουθενά στον γαμ…νο κόσμο. Δεν είναι δικό μας λάθος.

Τουλάχιστον βοηθήστε τους ανθρώπους που πεθαίνουν. Βοηθήστε τουλάχιστον τους ανθρώπους που, κυριολεκτικά, δεν έχουν σπίτι, δεν έχουν οικογένεια αυτή τη στιγμή. Και δεν ξέρουν πού να πάνε γιατί δεν έχουν χρήματα. Βοηθήστε οποιονδήποτε, μάθετε ότι συμβαίνει αυτό. Μην αφήνετε τα ΜΜΕ να σας κοροϊδεύουν και να λένε ”βοηθάμε τη Συρία”. Κανένας δεν βοηθάει τη Συρία και θα σας το αποδείξω. Θα σας δείξω μία εικόνα, που δείχνει ότι ούτε ένα αεροπλάνο δεν φτάνει στη Συρία. Ούτε ένα γαμ…νο αεροπλάνο! Σας παρακαλώ, λοιπόν, διαδώστε το μήνυμα και δωρίστε ό,τι μπορείτε. Σας παρακαλώ!»

Μετά το βίντεο αυτό αρκετοί ήταν εκείνοι που επικρότησαν την κίνησή της, ωστόσο υπήρχαν και μερικοί που την κατέκριναν για τα φτιαγμένα νύχια και το γεγονός ότι δεν έχει ρεύμα αλλά έχει ίντερνετ.

Σε νέο της βίντεο απάντησε: «Όπως έχω πει και σε προηγούμενα βίντεο είμαι ευλογημένη γιατί ζω στην πόλη της Δαμασκού, γιατί δεν έχουμε πληγεί από τον σεισμό. Μετράμε ακόμα πληγές από τον πόλεμο όμως. Τίποτα δεν έχει συμβεί εδώ. Υπάρχουν όμως πολλές περιοχές της Συρίας που είναι τραυματισμένες. Υπάρχουν άνθρωπου χωρίς σπίτια, χωρίς στέγη, δεν έχουν ρούχα, δεν έχουν νερό, φαγητό. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στα social media, για αυτό θέλω η φωνή τους να ακουστεί. Το τηλέφωνο για εμένα και το γεγονός ότι ζω στη Δαμασκό είναι ευλογία.»

@patriciaa674

REPLYING TO @GUYWIJSHOF IF YOU WANT ME TO SHOW HOW IS IT LIKE TO LIVE IN DAMASCUS PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENTS! #FYP #FYP #SYRIA #TURKEY #EARTHQUAKE #STOPSANCTIONSONSYRIA

♬ ORIGINAL SOUND – PATRICIAA674


Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share