Έλον Μασκ: Γιατί θαυμάζει τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη

Ο Έλον Μασκ τρέφει έντονο θαυμασμό για τον Γάλλο στρατηγό Ναπολέοντα Βοναπάρτη, όπως αποκάλυψε ο πατέρας του

Ο Έλον Μασκ θαυμάζει τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, τον Γάλλο στρατηγό που άλλαξε την ιστορία της Γαλλίας και φαίνεται πως θέλει να τον μιμηθεί. Ο πατέρας του Μασκ, Έρολ, μίλησε πρόσφατα στην εφημερίδα Sun και έκανε κάποιες αποκαλύψεις σχετικά με την προτίμηση του γιου του για την ιστορία του αυτοκράτορα των Γάλλων που άφησε βαθιά χαραγμένη τη σφραγίδα της προσωπικότητάς του. Στο παρελθόν, ο Μασκ έχει επαινέσει τον Ναπολέοντα για το γεγονός ότι είναι ένα πολύ κοινωνικό και συμπαθητικό άτομο.

«Ο Έλον ήταν μεγάλος θαυμαστής του Ναπολέοντα. Μου έλεγε συχνά ότι αν ο Ναπολέων δεν είχε νικηθεί από τους παρακμιακούς μονάρχες, θα είχαμε το διαδίκτυο μέχρι το 1900. Αν έπρεπε να συγκρίνω τον Έλον με οποιονδήποτε θα ήταν ο Ναπολέων, που του έκανε ανεξίτηλη εντύπωση.

Ο Έλον κρατούσε ένα αντίγραφο της τελευταίας διαθήκης του Ναπολέοντα για χρόνια. Μου έλεγε: «Μπαμπά, κοίτα πώς σκεφτόταν τους άλλους συνέχεια. Σκεφτόταν πάντα τους άλλους. Και αυτός είναι ο Έλον. Ο Έλον είναι μια δύναμη για το καλό. Όπως ο Ναπολέων, θέλει να βελτιώσει τα πράγματα με την Tesla, τη Neuralink, τη SpaceX και τώρα το Twitter, όπου εκθέτει τους ψεύτες και τους κακούς ανθρώπους που κάνουν πολύ άσχημα πράγματα» είπε ο πατέρας του.

Και συμπλήρωσε: «Ο Έλον είναι πολύ ιδεαλιστής. Ελεγε πάντα: «Τι υπέροχος κόσμος». Και δεν μπορούσε να καταλάβει κανέναν που δεν το έβλεπε έτσι. Ο Έλον πιστεύει στη δικαιοσύνη για όλους. Δεν μπορεί να κατανοήσει τους ανθρώπους που κάνουν πράγματα εσκεμμένα άσχημα. Αφιερώνει λίγο χρόνο για να το καταλάβει. Αλλά μαθαίνει»

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share