Εύα Καϊλή: Σήμερα η κρίσιμη ακρόαση με τον νέο δικηγόρο

Νέα κρίσιμη ακρόαση ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου θα έχει σήμερα η Εύα Καϊλή η οποία θα ζητήσει να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Πρόκειται για την τρίτη ακρόαση από την ημέρα που συνελήφθη και κρατείται στις βελγικές φυλακές για το σκάνδαλο Qatar Gate, με τις δωροδοκίες ευρωπαίων αξιωματούχων από το Κατάρ.

Η Εύα Καϊλή επιμένει πως είναι αθώα ενώ καταγγέλλει εδώ και καιρό τις συνθήκες κράτησής της. Στο πλευρό της έσπευσαν χθες 10 ευρωβουλευτές, όλοι ιταλικής υπηκοότητας, όπως σημειώνει η εφημερίδα Le Soir, που αποκάλυψε τη σχετική επιστολή τους προς την πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής πριν από λίγες μόλις ημέρες άλλαξε δικηγόρο αντικαθιστώντας τον Αντρέ Ριζόπουλο με τον Σβεν Μαρί, ενώ στην Ελλάδα συνεχίζει να την εκπροσωπεί ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ο οποίος θα είναι επίσης παρών στη σημερινή ακρόαση.

Η σημερινή ημέρα είναι έτσι κι αλλιώς πολύ καθοριστική καθώς μπροστά στο προδικαστικό συμβούλιο θα βρεθούν και άλλοι δύο πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής και φερόμενος ως ιθύνων νους του δικτύου Μάριο Παντσέρι και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη Παρασκευή και κρατείται στις φυλακές του Σεν-Ζιλ.

Το κρίσιμο κομμάτι του παζλ για την Εύα Καϊλή είναι τι θα καταθέσει γι’ αυτήν ο Παντσέρι, κάτι αναμένεται να επηρεάσει την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου για τη συνέχιση ή όχι της κράτησής της.

Ο «δικηγόρος των αποβρασμάτων»

Ο 52χρονος Σβεν Μαρί που είναι ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, θεωρείται μία από τις πιο ισχυρές νομικές προσωπικότητες του Βελγίου αν και οι υποθέσεις που αναλαμβάνει συχνά προκαλούν το λαϊκό αίσθημα.

Χαρακτηρίστηκε ως «ο δικηγόρος του διαβόλου» όταν υπερασπίστηκε τον Φουάντ Μπελκάσεμ, ηγέτη της εξτρεμιστικής ισλαμικής οργάνωσης “Saria for Belgium”, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος.

Άλλοι διάσημοι εντολείς του είναι μεταξύ άλλων ο Σλίβιο Ακίνο μεγαλέμπορος ναρκωτικών που δολοφονήθηκε, ο Μαρσέλ Χαρμπάν γκάνγκστερ και νονός του υποκόσμου στο Βέλγιο, ο Μισέλ Λελιέβρ συνεργός του Βέλγου παιδόφιλου δολοφόνου Μαρκ Ντιτρού.

Ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή απέκτησε παγκόσμια φήμη όταν ανέλαβε την υπεράσπιση του μακελάρη του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ που “χτύπησε” το θέατρο Μπατακλάν σκοτώνοντας περισσότερους από 130 ανθρώπους. Μάλιστα, ο γαλλικός τύπος είχε προσδώσει στον Σβεν το προσωνύμιο “ο δικηγόρος των αποβρασμάτων”, αποδοκιμάζοντας την απόφασή του να υπερασπιστεί τον μακελάρη. 

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share