Συγκλονίζει ο αστυνομικός για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού – «Ξεψύχησε στα χέρια μου»

Στο δικαστήριο περιέγραψε τα όσα αντίκρισε ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος στο σημείο της επίθεσης κατά του Άλκη. «Ήταν λες και μπαίναμε σε σφαγείο», είπε

χαρακτηριστικά.

Συγκλόνισε στο δικαστήριο, περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο Άλκης Καμπανός στη Χαριλάου την 1η Φεβρουαρίου του 2022, ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, ο οποίος έφτασε μαζί με συνάδελφό του νωρίτερα απ΄όλους στο σημείο.

Ο αστυνομικός στα χέρια του οποίου ξεψύχησε ο Άλκης Καμπανός ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ήταν λες και μπαίναμε σε σφαγείο». Όπως ανέφερε, αντίκρισε τον Άλκη μέσα σε «λίμνη αίματος», ενώ έσπευσε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, προσπαθώντας να σταματήσει την αιμορραγία, με τον 19χρονο να ψελλίζει «εδώ», δείχνοντας τη βουβωνική χώρα, όπου είχε δεχθεί χτύπημα.

Οι προσπάθειες όμως αποδείχθηκαν μάταιες καθώς λίγο μετά, ξεψύχησε. «Το σοκ, όταν φεύγει ένα παιδί στα χέρια σου, είναι μεγάλο», είπε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός, σύμφωνα με τον οποίο, δίπλα στον άτυχο 19χρονο βρισκόταν ο φίλος και κολλητός του, που χτυπήθηκε κατά την ίδια επίθεση και ο οποίος έδωσε στους αστυνομικούς κάποιες πληροφορίες για το τι είχε συμβεί, ενώ στο σημείο εντοπίστηκε ένα κόκκινο δρεπάνι, με μαύρη λαβή, που ήταν μέσα σε λίμνη αίματος.

«Όταν φτάσαμε στο σημείο, υπήρχε πλήρης ησυχία, δεν είδαμε άτομα που να είχαν συμπλακεί, δεν γνωρίζαμε τους λόγους που έγινε το επεισόδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, η εξέταση του οποίου είναι σε εξέλιξη.

Νωρίτερα, ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο 20χρονος που ήταν παρών στην επίθεση, αλλά πρόλαβε να ξεφύγει χωρίς να τραυματιστεί, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να ανέβει στο βήμα του μάρτυρα δεύτερος αστυνομικός του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βρίσκονται και σήμερα οι γονείς του Άλκη, που παρακολουθούν τη διαδικασία.

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share