Market Pass: 32.000 αιτήσεις έως τώρα

“Bροχή” έπεσαν oι αιτήσεις για τη χορήγηση της κάρτας αγορών, Market Pass.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στον ΑΝΤ1 μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr έχουν κάνει αίτηση για το Market Pass 32.000 πολίτες. Υπενθυμίζεται πως σήμερα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την ενίσχυση οι δικαιούχοι των οποίων οι ΑΦΜ, λήγουν σε 1, 2, 3 και 4 και πως το Market Pass καλύπτει το κόστος των νοικοκυριών για το διάστημα Φεβρουαρίου  – Ιουλίου 2023.

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα

Για να εισέλθει ο δικαιούχος στην πλατφόρμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς Taxisnet είτε απευθείας μέσω του vouchers.gov.gr, είτε από το gov.gr, στην ενότητα «Περιουσία και φορολογία» και την υποενότητα «Επιδοτήσεις πολιτών».

Επίσης επισημαίνεται πως η υποβολή αιτήσεων για  το Market Pass  γίνεται μέχρι και τις 15  Μαρτίου 2023 .

Σημειώνεται δε πως δικαιούχοι του Market Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, εφόσον το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 και η αξία της ακίνητης περιουσίας τους δεν υπερβαίνουν τα όρια που τίθενται ανάλογα με την κατηγορία του νοικοκυριού.

Πώς θα λάβετε την ενίσχυση

Οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν την ενίσχυση του Market Pass:

  • είτε εκδίδοντας άυλη ψηφιακή κάρτα την οποία  θα αποθηκεύουν στο έξυπνο κινητό τους και την οποία θα επιδεικνύουν στις αγορές τους. Σε αυτή την περίπτωση, οι δικαιούχοι θα λάβουν το σύνολο του ποσού που τους αναλογεί σε πέντε δόσεις (μία δόση για Φεβρουάριο και Μάρτιο 2023 και τέσσερις μηνιαίες δόσεις μέχρι και τον Ιούλιο 2023).
  • είτε μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσουν, εφόσον δεν διαθέτουν έξυπνη συσκευή ή δεν επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν σε αυτή τη διαδικασία. Σε αυτή την περίπτωση, οι δικαιούχοι θα λάβουν το 80% του ποσού που τους αναλογεί σε δύο τριμηνιαίες δόσεις.
  • Αλλά, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ. Όλα τα στοιχεία του πολίτη αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

 

Η ενίσχυση ανέρχεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών και το ύψος της ξεκινά από τα 22 ευρώ ανά μήνα για μονομελή νοικοκυριά και προσαυξάνεται κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού.

Πηγή

...Market Pass: 32.000 αιτήσεις έως τώρα
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share