Χωρίς τέλος η διασκέδαση στην Πάτρα (photos)

Η μεγαλύτερη καρναβαλική παρέλαση των τελευταίων ετών ξεκίνησε στις 2 μετά το μεσημέρι στην

πρωτεύουσα του Καρναβαλιού, την Πάτρα, με την συμμετοχή 50.000 καρναβαλιστών!

Χωρίς τέλος η διασκέδαση στην Πάτρα (photos)

Η παρέλαση ξεκίνησε με την δημοτική μουσική και τον βασιλιά καρνάβαλο με την ακολουθία του.

Χωρίς τέλος η διασκέδαση στην Πάτρα (photos)
Χωρίς τέλος η διασκέδαση στην Πάτρα (photos)

Πρώτος ο τυμπανιστής προπομπός του βασιλιά, ο οποίος με το ταμπούρλο του έδωσε τον καρναβαλικό ρυθμό ακολούθησε ο πολύχρωμος βασιλιάς καρνάβαλος ως κλόουν, που έχει την εξέχουσα μορφή ενός τσίρκου και ενός καρουζέλ ζώων.

Ακολούθησε το άρμα της βασίλισσας του πατρινού καρναβαλιού 2023, την Κατερίνα Βενέρη – Σιούλη, το άνθινο άρμα με τη βασίλισσα των τριών προηγούμενων διοργανώσεων που δεν είχε πραγματοποιηθεί παρέλαση, Μαρία Κυριακοπούλου.

Στην συνέχεια τα άρματα που συνδυάζουν την καλλιτεχνική έκφραση και την σατιρική διάθεση με την επίκαιρη θεματολογία. Συγκεκριμένα, το «Imagine» με τον Τζον Λένον και το βανάκι του να καταπατούν το τανκ του πολέμου, το «Hell Oil» για την τιμή της βενζίνης, το «Facebook» με τη σάτιρα να κατευθύνεται με κωμικό πνεύμα στα fake προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και το «Rabbit Test Show», που αντιμετωπίζει με χιουμοριστική ματιά την περιπέτεια της πανδημίας.

Επίσης, τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, δηλαδή το «Ιγκουάνα», το «Φεγγάρι», ο «Καρναβαλάκος», η «Μάγισσα», το «Σκυλάκι», η «Σαρανταποδαρούσα» και το «Τζιτζίκι».

Στο τέλος της μεγάλης παρέλασης τα τέσσερα άρματα και ένα βαγονέτο του σοκολατοπόλεμου, με τις σοκολατορίψεις να συνεχίζουν το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου παραδοσιακό έθιμο, γλυκαίνοντας τους θεατές.

Οι χιλιάδες καρναβαλιστές παρουσίασαν ήδη ένα πρώτο φαντασμαγορικό θέαμα κατά την διάρκεια της χθεσινής νυχτερινής ποδαράτης παρέλασης, που διήρκεσε περίπου πέντε ώρες.

Χωρίς τέλος η διασκέδαση στην Πάτρα (photos)
Χωρίς τέλος η διασκέδαση στην Πάτρα (photos)

Στις 21:00 καίνε τον βασιλιά καρνάβαλο

Στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στον Μόλο της Αγίου Νικολάου, στο βόρειο λιμάνι, η τελετή λήξης του καρναβαλιού με κεντρικό στοιχείο την καύση του βασιλιά καρνάβαλου. Αμέσως μετά, ένας «χείμαρρος» πυροτεχνημάτων αναμένεται να δώσει λάμψη στην καρναβαλική νύχτα.

Στην συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί πάρτι – συναυλία με προσκεκλημένο το αθηναϊκό ροκ συγκρότημα των «15 50», ενώ στο μέσο της συναυλίας, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου τρεις ώρες, θα εμφανιστεί το πατρινό συγκρότημα, «Above Suspicion». Παρουσιαστές της εκδήλωσης της τελετής λήξης θα είναι η Κατερίνα Τσουκαλά και ο Μάριος Ζαφειρόπουλος, ενώ ειδικό ρόλο στην τελετή θα έχει η τελάλισσα του πατρινού καρναβαλιού, Μαρία Αγουρίδη.

Στο μεταξύ η Πάτρα συνεχίζει να κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες, παρά το γεγονός ότι όλα τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα, όχι μόνο στην πόλη, αλλά και σε γειτονικές περιοχές, αφού θέλουν έστω και για λίγες ώρες να ζήσουν από κοντά το πατρινό καρναβάλι και να συμμετάσχουν στην μεγάλη αυτή γιορτή.

Ρεπορτάζ: Αθανασία Σταμοπούλου
ertnews.gr
...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share