Αιτωλοακαρνανία: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου

Στον Αρχηγό της Φρουράς των Εξοδιτών, Αθανάσιο Ραζή-Κότσικα ήταν αφιερωμένη η δωδέκατη ημέρα των Εορτών Εξόδου στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Μάλιστα «Το Εμβατήριο της Φρουράς του Μεσολογγίου» ακούστηκε για πρώτη φορά από την μπάντα «Διονύσιος Σολωμός» στον Κήπο των Ηρώων.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Πάτρας ο αρχιμουσικός της φιλαρμονικής Διονύσιος Σολωμός, Μάκης Κουτσαγγέλης, πρόκειται για ένα ανεκτίμητο ιστορικό κειμήλιο που οφείλουμε στη σπουδή της Βουλής των Ελλήνων που ήταν ξεχασμένο εδώ και 200 χρόνια. Η σύνθεση που αποδίδεται στον Ludwig van Beethoven γράφτηκε στον απόηχο του Έπους της Εξόδου και ακούστηκε για πρώτη φορά.

Αιτωλοακαρνανία: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου
Η Φιλαρμονική «Διονύσιος Σολωμός»

Το απόγευμα της Τετάρτης 5 Απριλίου 2023 στο ιστορικό μουσείο της Διεξόδου, ο Ιδρυτής του Μουσείου, Νικόλαος Κορδόσης, παρέδωσε τα όπλα του Ραζή-Κότσικα, που φυλάσσονται εκεί, σε δύο νεαρούς Μεσολογγίτες, ντυμένους με παραδοσιακές στολές και εν πομπή μετέβησαν στον Κήπο των Ηρώων.

Αιτωλοακαρνανία: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου
Ο ιδρυτής της “Διεξόδου”, Νικόλαος Κορδόσης, παραδίδει τα όπλα του Ραζή-Κότσικα σε δύο νεαρούς Μεσολογγίτες
Στην προτομή του Ραζή-Κότσικα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνό και κατέθεσαν στεφάνια οι εκπρόσωποι των αρχών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Κωνσταντίνος Λύρος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Διοικητής ΔΙΚΕ, Υποστράτηγος Ιωάννης Δημητρέλος, και άλλοι επίσημοι.
ertnews.gr
... ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share