7 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να περιμένετε από τους άλλους...

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες...

Οι μεγαλύτερες απογοητεύσεις στη ζωή συνήθως προκαλούνται εξαιτίας των μεγάλων προσδοκιών από τους άλλους. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες και πολλοί από εμάς ξεχνάμε ότι οι άλλοι δεν σκέφτονται ούτε πράττουν όπως εμείς. Γι' αυτούς τους λόγους σας προτείνουμε επτά
πράγματα τα οποία πρέπει να σταματήσετε να περιμένετε από τους άλλους έτσι ώστε η ζωή σας να γίνει ευκολότερη. 1. Σταματήστε να περιμένετε ότι οι άλλοι θα συμφωνήσουν μαζί σας.

Οι γνώμες είναι πολλές και διαφορετικές. Δεν γίνεται να πεισθούν όλοι από τα επιχειρήματά σας όπως επίσης και να συμφωνήσουν μαζί σας. Αν σταματήσετε να το προσπαθείτε θα εξοικονομήσετε ενέργεια και ηρεμία. 2. Μην περιμένετε να σας σέβονται περισσότερο από όσο σέβεστε εσείς τον εαυτό σας.

Αυτό σημαίνει ότι αν εσείς σέβεστε και αγαπάτε τον εαυτό σας, τότε θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Παρόλα αυτά μην περιμένετε υπερβολές. 3. Μην περιμένετε ή επιθυμείτε να σας συμπαθούν.

Σ΄όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε λέει το άσμα και έχει δίκιο. Άλλωστε δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από τα άτομα τα οποία επιθυμούν να είναι αρεστά σε όλους. 4. Μην περιμένετε από τους άλλους να ανταποκριθούν στις προσδοκίες σας.

Όταν αγαπάτε τους άλλους, σημαίνει ότι τους αφήνετε να είναι ο εαυτός τους. Το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι άλλοι για εσάς. 5. Μην περιμένετε ότι οι άλλοι ξέρουν τι σκέφτεστε.

Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει τη σκέψη σας. Οπότε μην ζητάτε από τους άλλους να έχουν υπερδυνάμεις. 6. Μην περιμένετε ότι οι άλλοι θα αλλάξουν ξαφνικά για εσάς.

Οι αλλαγές στη συμπεριφορά ή τον χαρακτήρα πρέπει να γίνονται για το ίδιο το άτομο. Όταν μπλέκονται δεύτερα άτομα τότε σίγουρα η κατάσταση γίνεται περισσότερο περίπλοκη. 7. Μην περιμένετε οι άλλοι να είναι πάντα εντάξει.

Με το να είστε πάντα καλός δεν σημαίνει ότι και οι άλλοι θα είναι πάντα καλοί μαζί σας. Μην κάνετε εκπτώσεις επομένως, καθώς κανείς δεν πρόκειται να σας

επιβραβεύσει.

filenades

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share