Πώς να πιούμε το ποτό μας για να μην μας πειράξει

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην κατανάλωση αλκοόλ.

Ενώ σε μικρές ποσότητες το αλκοόλ μπορεί να είναι ευεργετικό για το σώμα μας, την υγεία μας και τον ψυχισμό μας, εντούτοις η υπερβολική κατανάλωσή του έχει καταστροφικές συνέπειες για τον οργανισμό μας και τις σχέσεις μας.


Οι αρνητικές επιπτώσεις του αλκοόλ είναι ασύγκριτα μεγαλύτερες από τις θετικές όταν δεν καταναλώνεται με μέτρο.

Τέλος, η οδήγηση μετά την κατανάλωση έστω και μικρής ποσότητας αλκοόλ είναι μια ανεύθυνη πράξη η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τρομακτικές, μη αναστρέψιμες συνέπειες. Γι αυτό δεν οδηγούμε ΠΟΤΕ, όσο σίγουροι κι αν νιώθουμε για τον εαυτό μας!

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω κάποια μικρά tips που έχουμε συλλέξει για να μην μας πειράζει το ποτό:

Το ιδανικό είναι να πίνουμε το ποτό μας σκέτο, χωρίς αναψυκτικό.

Η επιλογή του αναψυκτικού αντενδείκνυται γιατί περιέχει υδατάνθρακες, που μας δίνουν περισσότερη ενέργεια (θερμίδες), κάνουν το ποτό πιο γλυκό οπότε μας μεθάει ευκολότερα αλλά πίνουμε και περισσότερο επειδή είναι πιο ευχάριστο στη γεύση.

Αντίθετα αν συνοδέψουμε το ποτό μας με νερό ή πάγο κρατάει περισσότερο και αραιώνεται το αλκοόλ που περιέχει οπότε και μεθάμε δυσκολότερα.

Αν πάλι επιμένουμε στην προσθήκη του αναψυκτικού τότε είναι σκόπιμο να διαλέξουμε τη σόδα που δεν περιέχει ζάχαρη.

Όσον αφορά την μπύρα είναι καλύτερο να τη σερβίρουμε με αφρό.

Καταρχάς ο αφρός προστατεύει την μπύρα από την επαφή της με το οξυγόνο, οπότε και δεν την αφήνει να οξειδωθεί, βοηθώντας την έτσι να κρατήσει καλύτερα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της (τη γεύση, το άρωμα κλπ.).

Από την άλλη πλευρά όταν η μπύρα κάνει αφρό στο ποτήρι ελευθερώνεται το ανθρακικό που περιέχει με αποτέλεσμα να μας προστατεύει κατά κάποιο τρόπο από όλα τα προβλήματα που προκαλεί το ανθρακικό όπως είναι το πολύ φούσκωμα στο στομάχι και η ανάγκη για επιτακτική ούρηση.

Εάν ζαλιστείτε από το ποτό, τότε φροντίστε να ακουμπήσετε το χέρι σας σε ένα σταθερό σημείο όπως ένα τραπέζι.

Όταν ζαλίζεστε από το ποτό, αυτό συμβαίνει επειδή η πίεση του αίματος στον λαβύρινθο έχει αλλάξει και έτσι ο εκγέφαλός σας χάνει την αίσθηση της ισορροπίας του. Εάν όμως ακουμπήσετε το χέρι σας σε ένα σταθερό σημείο, τότε τα συμπτώματα υποχωρούν διότι έτσι ο εγκέφαλος θα έχει και ένα δεύτερο σημείο αναφοράς.

Ας δούμε και κάποιες φήμες…

Παραδοσιακά, οι πότες έπιναν μια κουταλιά της σούπας λάδι πριν αρχίσουν το ποτό. Σε μεγάλο βαθμό αυτό φαίνεται να έχει αποτέλεσμα αφού το λάδι στέκεται στην επιφάνεια και περιορίζει τις αναθυμιάσεις.

Ο αγαπημένος μας ημιπολύτιμος λίθος αμέθυστος ονομάστηκε έτσι ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο. Έλεγαν ότι αν τον κρατούσε κάποιος στο αριστερό του χέρι κατά τη διάρκεια που έπινε, τότε δεν μεθούσε ποτέ.

Πηγή

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share