Ποιες παθήσεις επηρεάζουν διαφορετικά γυναίκες και άντρες

                              
Ορισμένα προβλήματα υγείας πλήττουν συχνότερα τις γυναίκες ή... πλήττουν εξίσου συχνά άντρες και γυναίκες αλλά έχουν διαφορετικό αντίκτυπο στα δύο φύλα. Αν και εκδηλώνονται με παρόμοια συμπτώματα, η ένταση των συμπτωμάτων και η θεραπεία που απαιτείται για την αντιμετώπισή τους μπορεί να διαφέρουν στο γυναικείο πληθυσμό.

1. Κατάχρηση αλκοόλΑν και οι άντρες είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν τάσεις αλκοολισμού, ο αντίκτυπος της κατάχρησης αλκοόλ και του αλκοολισμού στις γυναίκες είναι πολύ πιο σοβαρός. Ενδεικτικά, τρεις πιθανές συνέπειες είναι ο καρκίνος του μαστού, η καρδιοπάθεια και ο εμβρυϊκός αλκοολισμός. 

2. ΚαρδιοπάθειαΗ καρδιοπάθεια αποτελεί τη νούμερο ένα αιτία θανάτου αντρών και γυναικών, όμως μια γυναίκα είναι πιο πιθανό να χάσει τη ζωή της μετά από έμφραγμα. 

3. Ψυχική υγείαΟι γυναίκες είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους. Η κατάθλιψη είναι η συνηθέστερη ψυχική νόσος που πλήττει το γυναικείο πληθυσμό και περισσότερες γυναίκες παρά άντρες λαμβάνουν κάθε χρόνο διάγνωση για κατάθλιψη.

4. Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματαΟι συνέπειες της λοίμωξης από ένα ΣΜΝ είναι συνήθως πιο σοβαρές στιςγυναίκες απ' ότι στους άντρες. Όταν δεν λαμβάνεται θεραπευτική αγωγή για την αντιμετώπιση του ΣΜΝ αυξάνεται ο κίνδυνος υπογονιμότητας της γυναίκας. 

5. ΣτρεςΠερισσότερες γυναίκες παρά άντρες αντιμετωπίζουν αυξημένο στρες και μάλιστα οι επιπτώσεις του μπορεί να είναι πιο σοβαρές για το γυναικείο οργανισμό, καθώς μπορεί να αποδειχθεί εμπόδιο στην προσπάθεια της γυναίκας να κάνει παιδί. 

6. ΕγκεφαλικόΗ λίστα με τους πιθανούς παράγοντες κινδύνου είναι μεγαλύτερη για το γυναικείο πληθυσμό, καθώς περιλαμβάνει την εγκυμοσύνη, την ημικρανία, την ορμονική θεραπεία κ.α.7. Προβλήματα του ουροποιητικού Τα περιστατικά ουρολοίμωξης και ακράτειας είναι περισσότερα στις γυναίκες σε σύγκριση με τους άντρες, λόγω της ιδιαίτερης δομής του γυναικείου ουροποιητικού.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share