Μπορεί να εμφανιστούν φαινόμενα τάγγισης σε έτοιμα φρέσκα γεύματα;

Η οξείδωση των λιπών, γενικά γνωστή ως τάγγιση, προκαλείται από βιοχημική αντίδραση μεταξύ των λιπών και του οξυγόνου...

Σε αυτήν την διαδικασία τα λιπαρά οξέα με μεγάλη ανθρακική αλυσίδα υποβιβάζονται και σχηματίζονται ενώσεις με μικρότερες αλυσίδες. Ένα από τα προϊόντα αντίδρασης είναι το βουτυρικό οξύ, το οποίο προκαλεί μια χαρακτηριστική μυρωδιά . Το φαινόμενο της δυσοσμίας εξαρτάται από τη θερμοκρασία. Στις χαμηλές θερμοκρασίες, όπως στο ψυγείο, η αντίδραση εμφανίζεται, αλλά σε ένα πολύ χαμηλό ποσοστό. Σε διατηρημένα σε χαμηλές θερμοκρασίες έτοιμα γεύματα η βακτηριακή αλλοίωση θα εμφανιστεί γενικά προτού να μπορέσει να παρατηρηθεί τάγγιση.

Via


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :