Καταδίκασαν τους εφέδρους της «Στέγης Αστέγων»! (video)


Share/Bookmark
Την Παρασκευή, με συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, μετά από στοχευμένα δημοσιεύματα στον Τύπο και στο διαδίκτυο από τα συτημικά MME, αποβλήθηκαν οι πολίτες από τον χώρο του Βοτανικού που προορίζεται να οικοδομηθεί το ισλαμικό τέμενος.

Η πολιτική παρέμβαση ήταν ξεκάθαρη, με επίσημους φορείς του Δήμου Αθηναίων να καλούν σε παρέμβαση τις εισαγγελικές Αρχές.

Τελικά, οι έφεδροι που οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη καταδικάστηκαν σε έξι μήνες φυλάκισης με αναστολή για την κατάληψη δημοσίου χώρου. Οι άστεγοι που διαβιούσαν στον χώρο, αφέθηκαν ελεύθεροι. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την καταδικαστική απόφαση, ορισμένα δημοσιεύματα κυκλοφόρησαν, τα οποία προσπάθησαν να προσάψουν στους πολίτες της συγκεκριμένης κίνησης αλληλεγγύης,την νεφελώδη κατηγορία περί ύπαρξης υποτιθέμενου «ποινικού μητρώου» ορισμένων από αυτών.

Είναι σαφές ότι η κρατική μηχανή, είναι πολύ… «αποτελεσματική» εκεί που θέλει να υπερασπίσει τις επιδιώξεις της. Γι’ αυτό και η άμεση και βίαιη παρέμβαση καταστολής απέναντι σε ένα εγχείρημα που είχε σκοπό την ανθρωπιστική αλληλεγγύη. https://youtu.be/BORcQDrWuFw

Via

SENARIA.GR
Share on Google Plus
ERGASIA

About senariografos

    ( ΣΧΟΛΙΑ ) Comment
    Facebook Comment