Στις 350 οι καταγγελίες θυμάτων παιδεραστίας στο βρετανικό ποδόσφαιρο

Πρώην παίκτες της Liverpool και της Chelsea, προστέθηκαν στον κατάλογο των θυμάτων παιδεραστίας, που «κρατήθηκε στο σκοτάδι από το 1970», ενώ με 350 καταγγελίες από τις 17 Νοεμβρίου, εξελίσσεται πλέον σε
«εφιάλτη για τη βρετανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου».
Ο Άντι Γούντγουορντ, 43 ετών, που έπαιζε στην μικρή ομάδα Crewe Alexandra, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Guardian πριν από δύο εβδομάδες, αφηγήθηκε πώς καταστράφηκε η ζωή του, επειδή κακοποιήθηκε όταν ήταν μικρός από τον προπονητή του.johnson
Οι αποκαλύψεις του Γούντγουορντ ήταν η αρχή. Όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία, έχουν καταγγελθεί στις Αρχές περίπου 350 παρόμοιες περιπτώσεις.
Ο πρώην παίκτης της Τσέλσι, Γκάρι Τζόνσον, 57 ετών, υποστήριξε ότι η ομάδα της Premier League εξαγόρασε με 50.000 λίρες (59.155 ευρώ) την σιωπή του ώστε να μη γίνει γνωστή η σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε ηλικία 13 ετών, από τον επικεφαλής κυνηγό ταλέντων (scout) της «Blues» Έντι Χιθ, ο οποίος έχει πεθάνει.
Ο Τζόνσον καταγγέλλει ότι η ομάδα, ιδιοκτησίας του ρώσου πολυεκατομμυριούχου Ρομάν Αμπράμοβιτς, του πρόσφερε ένα υπέρογκο ποσό, ωστόσο αποφάσισε ότι «όλοι οι οπαδοί της Τσέλσι, δικαιούνται να μάθουν την αλήθεια για το τι συνέβη».
Η αμερικανική εφημερίδα New York Times υποστηρίζει ότι και ο πρώην παίκτης της Liverpool Πολ Στιούαρτ δήλωσε δημόσια θύμα κακοποίησης απόπροπονητή του.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Premier League, οι ποδοσφαιρικές ομάδες είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν την Premier League και την Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για τυχόν στοιχεία που αφορούν σε κακοποίηση παιδιών και δεν έχει γίνει γνωστό αν η Τσέλσι το έπραξε.
Σύμφωνα με την Εθνική Εταιρεία για την Πρόληψη της Βίας σε βάρος των Παιδιών (NSPCC), από τις 23 Νοεμβρίου που τέθηκε σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή έχει δεχτεί 860 κλήσεις.
«Εξακολουθούμε να ενθαρρύνουμε εκείνους που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν παιδιά να το καταγγείλουν, δεν έχει σημασία πόσος χρόνος πέρασε από τότε», τόνισε ο Μπέιλι.
Η FA και πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες κατηγορούνται ότι έκαναν τα στραβά μάτια ή ακόμη και ότι συγκάλυπταν επί δεκαετίες αυτές τις επιθέσεις σε βάρος παιδιών.
Ο Μάρτιν Γκλεν, ο διευθύνων σύμβουλος της FA, είπε σήμερα ότι «αμφιβάλλει» πως η ομοσπονδία προσπάθησε να συγκαλύψει τις περιπτώσεις παιδεραστίας στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ-Guardian
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share