7 συνηθισμένα λάθη στην παρασκευή σαλάτας!

Σίγουρα οι σαλάτες αποτελούν ένα εύκολο, υγιεινό και πλήρες γεύμα που μπορείτε να απολαύσετε ακόμα και στη δουλειά, αλλά ακόμα και σε μία σαλάτα πολλά μπορούν να πάνε στραβά. Αυτά είναι τα 7 πιο συνηθισμένα λάθη που μπορεί να κάνεις όταν φτιάχνεις
σαλάτα. Πολύ dressing

Το dressing αποτελεί το πιο συνηθισμένο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος σε μία σαλάτα και να την μετατρέψει από ένα υγιεινό γεύμα, σε φαγητό με πολλές θερμίδες. Μπορεί να δίνει γεύση στη σαλάτα σας, αλλά τα dressing είναι κατά κύριο λόγο παχυντικά, ειδικά αν περιέχουν μαγιονέζα.

Το dressing από πάνω

Η αναλογία σάλτσας και σαλάτας είναι πολύ σημαντική. Ακόμα, όμως, και όταν έρχεται βρει τη σωστή ποσότητα που θα συνοδεύσετε τη σαλάτα σας, είναι σημαντικός και ο τρόπος που θα την βάλετε. Για να πάει παντού το dressing, βάλτε πρώτα τη σαλάτα σε ένα σουρωτήρι και ρίξτε το από πάνω ανακατεύοντας καλά ώστε να πάει παντού και έπειτα ρίξτε τη στο μπολ που θα τη σερβίρετε.

Βρεγμένα λαχανικά

Φυσικά, πρέπει να πλύνετε πολύ καλά τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσετε τη σαλάτα σας αλλά μην ξεχνάτε να τα στεγνώσετε καλά.

Χωρίς αλατοπίπερο

Αφού βάζετε αλατοπίπερο στο κοτόπουλο, γιατί δεν βάζετε και στη σαλάτα σας; Αν νομίζετε ότι οι σαλάτες είναι άγευστες, δοκιμάστε να βάλετε πρώτα λίγο αλάτι και θα αλλάξετε αμέσως γνώμη. Φυσικά και στην περίπτωση του αλατιού, δεν χρειάζονται υπερβολές. Λίγο αρκεί για να αναδείξει τη γεύση των λαχανικών.

Έτοιμες σάλτσες

Αποφύγετε τις έτοιμες σάλτσες που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Τρία μέρη λάδι, ένα μέρος ξύδι ή λεμόνι και αλατοπίπερο είναι ένας πολύ εύκολος και γευστικός συνδυασμός για τη σαλάτα σας.

Βαρετά συστατικά

Τα μη δημιουργικά συστατικά της σαλάτας δεν είναι ακριβώς λάθος, αλλά αν θέλετε να απογειώσετε τη σαλάτα σας μη χρησιμοποιείτε μόνο κοτόπουλο μαρούλι και ντομάτα. Μη φοβηθείτε να βάλετε μέσα ξηρούς καρπούς, σπόρους, ακόμα και φρούτα.

Σερβίρισμα σε μπολ

Εάν βλέπετε ότι στον πάτο του μπολ μένει η σάλτσα από τη σαλάτα, τότε το μπολ δεν είναι ο σωστότερος τρόπος για να τη σερβίρετε. Μπορείτε να προτιμήσετε μία πιατέλα ή ένα ελαφρώς βαθύ πιάτο για να μείνουν όλα τα συστατικά, εκεί που πρέπει.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share