Δείτε μερικές έξυπνες και απλές πρακτικές που ίσως δεν είχατε σκεφθεί, για να εξοικονομήσετε ελεύθερο χρόνο!

Επειδή ο χρόνος είναι… χρήμα, σας παρουσιάζουμε μερικές έξυπνες και πρακτικές συμβουλές για να τον… εξοικονομήσετε!

Φιλτράρετε τα e-mail σας.

Χρησιμοποιήστε mail filters, χαρακτηρίστε τα spam, ταξινομείστε αυτόματα τα εισερχόμενα στα ειδικά folders και σημειώστε τους
σημαντικούς senders για να διεκπεραιώνετε πιο εύκολα την αλληλογραφία σας.

Βάλτε στόχους και ανταμοιβές.

Αν η ημέρα σας αρχίζει με καφέ και σερφάρισμα στο internet, τότε ξεκινάτε με “διάλειμμα”. Ουσιαστικά ανταμείβετε τον εαυτό σας χωρίς να έχετε καταφέρει κάτι ακόμα. Καλύτερα βάλτε μικρούς στόχους και ανταμείψτε τον εαυτό σας όταν τους πετύχετε.

Χρησιμοποιήστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μπορεί να μην έχουν την άνεση και την ιδιωτικότητα του αυτοκινήτου σας αλλά κερδίζετε χρόνο ετοιμάζοντας εργασίες και προσφορές στον υπολογιστή σας, διαβάζοντας τα emails σας και κάνοντας τα τηλεφωνήματά σας, αφού οδηγεί κάποιος άλλος.

Περιορίστε τα social media.

Σταματήστε να τσεκάρετε συνεχώς τι γίνεται στο Facebook. Περιορίστε τη χρήση των social media σε 5 λεπτά, 3 φορές την ημέρα: πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Σαν φάρμακο. Έτσι δεν θα χάνετε τίποτε από τη δράση αλλά ούτε και το χρόνο σας.

Αντί για συσκέψεις, υιοθετήστε τα video conference.

Οι συσκέψεις είναι μία τρύπα του χρόνου. Ό,τι συζήτηση κι αν θέλετε να κάνετε, μπορεί να γίνει και μέσω Skype για παράδειγμα. Γρήγορα, εύκολα και οικονομικά.

Less is More

Όσα περισσότερα πράγματα έχετε, τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεστε για τη φροντίδα τους. Ρούχα, παπούτσια, οικιακές συσκευές, gadgets όλα χρειάζονται φροντίδα και τον ανάλογο χρόνο για καθάρισμα, επιδιόρθωση ή αποθήκευση. Ο απλός τρόπος ζωής, σας δίνει τον χρόνο να απολαύστε περισσότερο τη ζωή σας.

Περιορίστε τις ώρες που βλέπετε τηλεόραση.

Αν παρακολουθείτε 3 ώρες τηλεόραση στη ζώνη prime time, χάνετε περίπου 1 ώρα σε διαφημίσεις και trailer. Αν δεν μπορείτε να σταματήσετε να βλέπετε το αγαπημένο σας σήριαλ, γράψτε το στο σκληρό δίσκο και δείτε το χωρίς διαφημίσεις.

Ο χρόνος είναι χρήμα.

Κάθε λεπτό που σκέφτεστε πριν πάρετε μία απόφαση, είναι κάποιες φορές χαμένος χρόνος. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε μία εβδομάδα στο internet για να γλιτώσετε 20 ευρώ από τα αεροπορικά εισιτήρια που θέλετε, δεν αξίζει ούτε τον κόπο ούτε τον χρόνο. Καλύτερα είναι να βάλετε ένα χρονικό όριο μιας ώρας, να συγκρίνετε τις επιλογές σας και να αποφασίσετε.

Μάθετε ακούγοντας.

Μπορεί να σας ανεβάζει τη διάθεση αλλά το να ακούτε μουσική καθώς γυμνάζεστε είναι μία χαμένη ευκαιρία. Γιατί αντί για μουσική θα μπορούσατε να ακούτε ένα audiobook και να μάθετε ιστορία, πολιτική οικονομικά κτλ.

Κοιμηθείτε καλύτερα, όχι περισσότερο.

Αν κοιμάστε 8 ώρες αλλά πάλι νιώθετε κουρασμένοι μάλλον δεν κοιμάστε καλά. Οι πολλές ώρες στον υπολογιστή, στα τηλέφωνα ή στην τηλεόραση πριν πέσετε στο κρεβάτι, μπορούν να σας επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου σας. Οι ειδικοί λένε να αποφεύγουμε τις οθόνες 1 με 2 ώρες πριν τον ύπνο για να κοιμόμαστε καλύτερα. Με αυτόν τον τρόπο 7 ώρες είναι υπεραρκετές και έτσι αμέσως-αμέσως έχετε μία ώρα παραπάνω.

Χρησιμοποιείστε πάγιες εντολές.

Ο πιο εύκολος τρόπος να κερδίσετε χρόνο είναι να κάνετε πάγιες εντολές για τους λογαριασμούς σας. Όχι μόνο κερδίζετε χρόνο αλλά και χρήματα αφού δεν χρεώνεστε τόκους υπερημερίας.

Σταματήστε να παίζετε παιχνίδια.

Μπορεί να είναι διασκεδαστικά, αλλά τα Farmville, Angry Birds κτλ. σας τρώνε ελεύθερο χρόνο χωρίς ουσιαστικά να σας δίνουν τίποτα. Σβήστε τα και η παραγωγικότητά σας θα εκτοξευτεί και μαζί ο ελεύθερός σας χρόνος που μπορείτε να τον αφιερώσετε σε πιο δημιουργικά πράγματα.

Τηλεφωνήστε αντί να στείλετε μήνυμα.

Αν πρέπει να ανταλλάξετε σημαντικές πληροφορίες, ένα σύντομο τηλεφώνημα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από μια σειρά γραπτά μηνύματα.

Πηγή

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share