Πρώην επικεφαλής αντιτρομοκρατικής: Η Μέγκαν δεχόταν σοβαρές απειλές

Η αποκάλυψη ανώτατου αξιωματούχου της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου για τη δούκισσα του Σάσσεξ, Μέγκαν Μαρκλ.

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προέβη ανώτατος αξιωματούχος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου (Met). Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC η δούκισσα του Σάσσεξ, Μέγκαν Μαρκλ, όσο εργαζόταν στην βασιλική οικογένεια, δεχόταν σοβαρές απειλές.

Ειδικότερα ο Νιλ Μπασού, πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας στην Αγγλία, είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι θα καταλάβαινε αν η Μέγκαν Μαρκλ ένιωθε ότι βρισκόταν «υπό συνεχή απειλή».

Από την πλευρά του και ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος μετακόμισε στην Καλιφόρνια με τη Μέγκαν το 2020, είπε πέρυσι ότι δεν ένιωθε ασφαλής όταν επισκέφτηκε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ζευγάρι έχει μιλήσει συχνά για το bullying που δέχτηκε πριν φύγει από τη Βρετανία και πώς αυτή επηρέασε την ψυχική τους υγεία. Ήδη από το 2016, όταν το ζευγάρι δημοσιοποίησε τη σχέση του, ο πρίγκιπας Χάρι εξέδωσε μια δήλωση που επιτέθηκε στα τρολ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επειδή στοχοποιούσαν τη Μέγκαν.

«Αν είχατε δει τα πράγματα που γράφτηκαν και την ρητορική μίσους που χρησιμοποιούσαν θα αισθανόσασταν υπό απειλή όλη την ώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Νιλ Μπασού.

Όταν ρωτήθηκε αν υπήρξαν πραγματικές απειλές προς τη Μέγκαν από την ακροδεξιά, πρόσθεσε: «Βεβαίως. Είχαμε ομάδες που το ερευνούσαν».

Αναφερόμενος στην βία που αναπτύσσονται από ακροδεξιές ομάδες στη χώρα ανέφερε ότι: «όταν ξεκίνησα στην αντιτρομοκρατική το 2015, τα ποσοστά βίας αυτής της κατηγορίας ήταν περίπου στο 6% του συνολικού φόρτου εργασίας μας. Όταν έφυγα πριν από 15, 16 μήνες, ήταν πάνω από το 20%».

Ο Νιλ Μπασού, ο οποίος είναι ο πιο υψηλόβαθμος έγχρωμος αξιωματικός της Βρετανίας, ήταν επίσης υπεύθυνος για τη βασιλική προστασία. Έγινε αξιωματικός στο Met το 1992 πριν ανέβει στις βαθμίδες.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ παραιτήθηκαν ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας το 2020 για να χαράξουν το δικό τους μονοπάτι στις ΗΠΑ.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share