13 σύντομοι δρόμοι για την ευτυχία!!!

13 σύντομοι δρόμοι για την ευτυχία!!!

αρκεί να έχεις διάθεση να δημιουργήσεις τις συνθήκες

Άκου, η ευτυχία (αν θες τη γνώμη μου δηλαδή) δεν είναι ακριβώς κατάσταση. Δεν είναι κάτι στο οποίο καταλήγεις. Ούτε τόπος. Κι αν ήταν, θα ήταν κάποιο πανδοχείο που θα περνούσες την
πιο ωραία βραδιά της ζωής σου (ναι από εκείνα που μένεις τις νύχτες στις αμερικάνικες ταινίες για να συνεχίσεις την άλλη μέρα το road trip). Ή ίσως να ήταν ένα περιστατικό, όπως ας πούμε μία ξαφνική συνάντηση (που περίμενες καιρό), καθώς πηγαίνεις στο πιο βαρετό επαγγελματικό ραντεβού έβερ. Θα ήταν τέλος πάντων κάτι προσωρινό, σύντομο, περαστικό αλλά με δύναμη τέτοια που θα σου καθόριζε τη ζωή κάπως.

Η ευτυχία, για να στο πω αλλιώς, είναι (το έχεις χιλιοακούσει, αλλά ναι) στιγμές. Μόνο. Δευτερόλεπτα χαράς στην αιώνια ταλαιπώρια και καθημερινότητα, μικρές λαμψούλες πληρότητας μέσα στα σκοτάδια του μάταιου τούτου κόσμου, πλατιά χαμόγελα μέσα στα άγχη και τα κλάματα που έριξες και θα ρίξεις. Αυτές οι στιγμές είναι ο προορισμός και μαζί ο δρόμος. Ένας δρόμος που δεν είναι τόσο μακρύς όσο νομίζεις. Κοίτα, θα ζήσεις ευτυχισμένες στιγμές, αρκεί να έχεις διάθεση να δημιουργήσεις τις συνθήκες (ε και να είσαι και λίγο τυχερός) για να σου συμβούν. Μερικές τέτοιες θα σου πω. σύντομος δρόμος προς την ευτυχία είναι να χορεύεις στην αμμουδιά τανγκό χαχανίζοντας και παραπατώντας, να έχει πάει η ώρα 4, να μην σκέφτεσαι ότι την άλλη μέρα δουλεύεις, να βλέπεις το φεγγάρι και να νομίζεις ότι ο κόσμος όλος είναι τα τετραγωνικά εκατοστά από τα βήματά σας. σύντομος δρόμος προς την ευτυχία είναι ένα ταξίδι σε ένα εξωτικό νησί, όπως η Χαβάη, που κανονίστηκε σε ένα λεπτό, τύπου βαλίτσες και φύγαμε. σύντομος δρόμος προς την ευτυχία είναι να δεις έναν μικρό στο δρόμο να σου χαμογελάει επειδή του έδωσες λεφτά να φάει κάτι. σύντομος δρόμος προς την ευτυχία είναι να τρως παγωτό σοκολάτα με σιρόπι σοκολάτας και κομματάκια σοκολάτας με την κολλητή σου από το κουτί, ακούγοντας Frank Sinatra και στα καπάκια Μπίγαλη. σύντομος δρόμος προς την ευτυχία είναι ένα εισιτήριο για την συναυλία που θες να είσαι εκεί ο κόσμος να χαλάσει, να πηγαίνεις τελικά, να κάνεις τα παπούτσια σου χάλια από τα χώματα και τα μαλλιά σου από τις μπίρες και να γελάς ακόμη τραγουδώντας παράφωνα το αγαπημένο σου κομμάτι. σύντομος δρόμος προς την ευτυχία είναι ένα μωρό που σου σπάει τα πάντα στο σπίτι αλλά το αγαπάς περισσότερο από οτιδήποτε υλικό είχες εκεί μέσα. σύντομος δρόμος προς την ευτυχία είναι ένα φιλί που περίμενες μήνες. σύντομος δρόμος προς την ευτυχία είναι να κάνεις κάτι δικό σου επαγγελματικά, να το βλέπεις να μεγαλώνει σαν παιδί σου και να καμαρώνεις. σύντομος δρόμος προς την ευτυχία είναι να διαβάζεις κλασική ξένη λογοτεχνία και να βρίσκεις το νόημα της ζωής σε μερικές σελίδες. σύντομος δρόμος προς την ευτυχία είναι να βλέπεις το Αγάπα με αν τολμάς ξανά και ξανά και κάθε φορά να νιώθεις ότι είσαι πρωταγωνιστής. σύντομος δρόμος προς την ευτυχία είναι να λες μεθυσμένες βλακείες με φίλους μέχρι τα ξημερώματα σε ρακομελάδικο. σύντομος δρόμος προς την ευτυχία είναι ένα δώρο εκεί που δεν το περιμένεις, ένα λουλούδι κατά προτίμηση. σύντομος δρόμος προς την ευτυχία είναι να πάρεις μια αγκαλιά από το σκύλο σου, από ένα φίλο σου, από το αμόρε σου, από τον μπαμπά σου, τη στιγμή που την χρειάζεσαι περισσότερο. Α, και κάτι για το τέλος. Ακόμη και να πας προς τα εκεί, δεν θα φτάσεις ουσιαστικά, δεν θα την έχεις ποτέ εντελώς. Γιατί ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να ‘ρθει, όπως σοφά λέει και ένα τραγουδάκι.

savoirville

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share
Bookmark and Share