Χρήσιμα κολπάκια για να κάνετε τον υπολογιστή σας να δουλεύει γρήγορα χωρίς προβλήματα!

Δείτε εδώ κάποια μικρά κολπάκια γενικής φύσεως, που πρέπει να έχετε υπόψιν, για να λειτουργεί ο υπολογιστής σας ομαλά, χωρίς καθόλου προβλήματα. Ας…ξεκινήσουμε λοιπόν:



1) Αποφύγετε δονήσεις και κουνήματα – μετακινήσεις του υπολογιστή σας, ενώ είναι σε λειτουργία.

2) Προτού αλλάξτε κάποιο hardware, βεβαιωθείτε ότι κλείσατε τον υπολογιστή σας και ότι δεν είναι συνδεδεμένος στο ρεύμα.

3) Μην βάζετε υγρά (ποτά, αναψυκτικά, κλπ) κοντά στην κεντρική μονάδα: πάντα υπάρχει έτσι εύκολα κίνδυνος για τα ευκόλος εννοούμενα…

4) Φροντίστε να καθαρίζετε τις τρυπούλες της κεντρικής μονάδας, τους ανεμιστήρες και γενικά το εσωτερικό του από τη σκόνη! Έτσι βοηθάτε να γίνεται σωστή ροή του αέρα και να ψύχονται όλα όπως πρέπει. Η σκόνη δυσκολεύει τα ανεμιστηράκια να γυρνάνε με πολλές στροφές, άρα ψύχουν και ανεπαρκώς(παράγουν έτσι και περισσότερο θόρυβο). Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, ξεκινάνε σιγά σιγά τα ανεξήγητα προβλήματα…

5) Να είστε σίγουροι πως όταν βάζετε πχ τις μνήμες, τις κουμπώσατε καλά! Αντίστοιχα και για τις κάρτες.

Επίσης σιγουρευτείτε πως εκεί που χρειάζεται κάποιο hardware βίδωμα, ότι το βιδώσατε καλά!

6) Χρησιμοποιείτε UPS (κατά προτίμηση Line Interactive), για να είστε σίγουροι πως σε αστάθειες του ρεύματος, δεν θα καεί κάτι.

Επίσης, έτσι προστατεύετε τα δεδομένα σας και την “υγεία” των σκληρών σας δίσκων, αν κοπεί το ρεύμα.

7) Νοιαστείτε, ακόμα και να μην ασχολήστε, έστω και λίγο για τον υπολογιστή σας. Φροντίστε να κάνετε τα βασικά που θα του εξασφαλίζουν μια ομαλή λειτουργία (ανασυγκρότηση, antivirus, κλπ). Αλλιώς θα έχετε στο μέλλον προβλήματα και θα σας είναι σχεδόν άχρηστος.

8) Πάντα να έχετε κλειστό το κουτί της κεντρικής μονάδας. Αλλιώς, δεν κυκλοφορεί ο αέρας σωστά, μαζεύει σκόνη, είναι απροστάτευτο από διάφορους εξωτερικούς παράγοντες, κλπ.

9) Όταν αγοράσετε κάποια συσκευή ή οτιδήποτε για τον υπολογιστή σας, φροντίστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή, για να το συνδέσετε σωστά. Ρίξτε και μια ματιά στο εγχειρίδιο για το πως λειτουργεί.

Πολλές φορές δεν εκμεταλλευόμαστε περαιτέρω δυνατότητες της συσκευής που αγοράσαμε(δυνατότητες που μας είναι σχεδόν απαραίτητες), επειδή είμαστε αδιάφοροι.

10) Τα προβλήματα στο hardware μπορεί να οφείλονται: σε κάποια διένεξη με άλλη συσκευή (άρα δοκιμάζουμε άλλη θύρα) σε ασυμβατότητα (άρα προσέχουμε πολύ τη συμβατότητα πριν το αγοράσουμε) σε λάθος ρυθμίσεις (συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης) σε πεπαλαιωμένους drivers (κατεβάστε τον πιο καινούριο) σε χαλαρές συνδέσεις (προσέξτε να βάλετε τη συσκευή σφιχτά εκεί που κουμπώνει και βεβαιωθείτε ότι δεν χαλαρώνει η σύνδεση εύκολα)

Οπότε δώστε μεγάλη βαρύτητα σε αυτά!

Να ξέρετε πως ο υπολογιστής δεν είναι άιντε γιούρια, τον πήραμε, συνδέσαμε 5 καλώδια και όλα κομπλέ… Χρειάζεται φροντίδα, λίγο ψάξιμο και λίγη υπευθυνότητα.

Αν τον αφήσουμε θα μας αφήσει κι αυτός.

Πηγή

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share