Δέκα τρόφιμα που τρώγονται ακόμα και αν λήξουν

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, αφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Βρετανοί πετούν... στα σκουπίδια περί τους 4,3 εκατομμύρια τόνους με απόλυτα φαγώσιμα τρόφιμα. Δεν είναι κάτι ανήκουστο για τους υπόλοιπους από εμάς, μιας και μια μεγάλη πλειοψηφία ρίχνει στον κάλαθο των
αχρήστων φαγητά που μόλις έχουν λήξει σύμφωνα με την ημερομηνία που αναγράφεται στην συσκευασία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Independent, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που μπορούν να καταναλωθούν και αφού περάσει η ημερομηνία λήξης. Ποια είναι αυτά: Ιδού η λίστα που ακολουθεί:1. ΤσιπςΤο αλάτι βοηθά στην συντήρησή τους 2. ΣοκολάταΗ ζάχαρη λειτουργεί όπως το αλάτι, τη διατηρεί σε καλή κατάσταση 3. ΚέτσαπΤρόφιμα όπως η κέτσαπ, διατηρούνται μέχρι και 12 μήνες αν φυσικά το φυλάσσετε σε δροσερό, ξηρό μέρος ή στο ψυγείο.4. ΓιαούρτιΜπορεί να διατηρηθεί τουλάχιστον έξι μήνες μετά την ημερομηνία λήξης. Μάλιστα μπορείτε να αφαιρέσετε το στρώμα της μούχλας και να το καταναλώσετε άφοβα. 5. Σκληρό τυρί Πολλά είδη τυριών, αν και αντιαισθητικό, είναι καλύτερα να έχουν και τη σχετική… μούχλα. Αυτό ισχύει κυρίως για τα σκληρά τυριά. 6. ΓάλαΑν δεν έχει δυσάρεστη οσμή, ή αν αρχίζει να πήζει, τότε είναι καλό προς κατανάλωση. 7. Αυγά Αν μπορούν να επιπλέουν σε ένα μπολ με νερό, σημαίνει ότι πιθανότατα έχει βακτήρια και αέρια στο εσωτερικό του. Αν βυθιστεί, τότε είναι καλά για κατανάλωση. 8. ΨωμίΑν είναι λίγο μπαγιάτικο, μπορείτε να το θερμάνετε μέσα σε ένα φούρνο. Φροντίστε όμως να μην έχει ίχνος μούχλας. 9. ΡύζιΤο ρύζι, αντέχει για αρκετούς μήνες, ακόμα και χρόνια.10. Φρούτα και λαχανικά Η κοινή λογική θριαμβεύει: αν δεν έχει μούχλα και δεν είναι πολτώδες, τότε είναι εντάξει.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share