5 λόγοι για να μην εγκαταλείψουμε το γράψιμο

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η γραφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έκφραση των συναισθημάτων ή και ως συμπληρωματικό εργαλείο στην ψυχοθεραπεία. Παράλληλα το γράψιμο στο χέρι ενισχύει την μνήμη αλλά και την ικανότητα μάθησης. Φοιτητές που κρατούν χειρόγραφες σημειώσεις μαθαίνουν καλύτερα από αυτούς που κρατούν σημειώσεις στο
κομπιούτερ. Γι’ αυτό πριν «πετάξουμε» και εγκαταλείψουμε το μολύβι και το χαρτί καλό θα ήταν να δούμε τα βασικά οφέλη της… Είναι μια σπίθα δημιουργικότητας

Το γράψιμο με το στιλό αποτελεί έναν πολύ σημαντικό τρόπο επικοινωνίας για τον καθένα μας που στην ουσία προάγει τη δημιουργικότητα του ατόμου και την σωστή νοητική του εξέλιξη.

Τα γραπτά μένουν

Χρόνια μετά αφού γραφτούν και σταλούν τα γράμματα και οι κάρτες φυλάσσονται και ξαναδιαβάζονται, συγκινούν και δημιουργούν αναμνήσεις.

Αποδεικνύουν πόσο νοιάζεστε

Φανταστείτε τι χαρά θα κάνουν οι αγαπημένοι σας όταν αντί για ένα email ή ένα μήνυμα στο κινητό βρουν στο γραμματοκιβώτιο ένα γράμμα γραμμένο στο χέρι, με το δικό σας γραφικό χαρακτήρα.

Σας κάνουν ευτυχισμένους

Καταγράφοντας κανείς τα συναισθήματά του βοηθάει τον εγκέφαλό του να ξεπεράσει ό,τι τον αναστατώνει, με αποτέλεσμα να νιώθει πιο ήρεμος και χαρούμενος.

Κάθε σας λέξη μετράει

Αφιερώστε χρόνο και σκέψη για να ευχηθείτε στους αγαπημένους σας με μια ιδιόχειρη καρτ ποστάλ που έχει άπλετο χώρο όχι μόνο για να γράψετε αλλά και για να ζωγραφίσετε!

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share