Τα προβλήματα υγείας που φαίνονται στα χείλη σας


Γνωρίζατε ότι η κατάσταση της υγείας σας και οι διατροφικές ανάγκες του οργανισμού σας μπορεί να φανούν από το χρώμα και την γενική εικόνα των χειλιών σας;

Και όμως είναι αλήθεια. Την επόμενη φορά που
θα κοιταχτείτε στον καθρέφτη, προσέξτε καλά τα χείλη σας. Δείτε τι σημαίνει για τον οργανισμό σας η κατάστασή τους και πράξτε αναλόγως:

Κόκκινα χείλη: Τα τριχοειδή αιμοφόρα αγγεία έχουν διογκωθεί, κάτι που υποδεικνύει ότι ίσως έχετε αυξημένη πίεση στο αίμα. Περιορίστε τα ζωικά προϊόντα και το αλάτι στα φαγητά. Άσπρα ή χλωμά χείλη: Η κακή κυκλοφορία προκαλεί στασιμότητα του αίματος, προβλήματα στο λεμφικό σύστημα και αλλεργίες. Περιορίστε τα γαλακτοκομικά προϊόντα και την ζάχαρη. Αποφύγετε επίσης τις τροφές με τεχνητά πρόσθετα. Χείλη με κίτρινο χρώμα στις γωνίες: Το συκώτι σας καταπονείται πολύ και αυτό οδηγεί σε υπερβολική παραγωγή χολής. Καταναλώστε λιγότερα λιπαρά, συμπεριλαμβανομένων των τηγανητών και των αυγών και πιείτε περισσότερο νερό. Σκούρα ή μπλε χείλη: Λιπαρά οξέα και αλάτι συσσωρεύονται στα έντερα και το στομάχι σας. Μειώστε την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών και καταναλώστε περισσότερα λαχανικά με πράσινο φύλλωμα.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share