Πως να βράσετε σωστά ένα αυγό: Αυτοί είναι οι σωστοί χρόνοι για να βγει όπως ακριβώς το θέλετε.. [photo]

Το να βράσει κανείς ένα αυγό είναι απλό. Το να πετύχει, όμως, ακριβώς την υφή που θέλει, μάλλον απαιτεί συγκεκριμένους χρόνους... Αυτό συμβαίνει διότι το αυγό είναι στην
πραγματικότητα είναι ένα μείγμα 2 ουσιών. Για να έχουν την κατάλληλη υφή το ασπράδι και ο κρόκος, θέλουν 2 διαφορετικές θερμοκρασίες. Η κατάλληλη θερμοκρασία για το ασπράδι είναι 82?. Σε αυτήν την θερμοκρασία το ασπράδι γίνεται αφράτο χωρίς να χάνει όμως την υφή του. Για τον κρόκο η κατάλληλη θερμοκρασία είναι 5 βαθμοί Κελσίου λιγότεροι. Ο Αμερικάνος σεφ Τζέι Κέντι Λόπεσ-Αλτ αποφάσισε να βρει τον καλύτερο τρόπο για να βράσει αυγά με την βοήθεια τις επιστήμης. Έβαζε τα αυγά σε νερό που βράζει για 30 δευτερόλεπτα, και στην συνέχεια πετούσε μερικούς κύβους πάγου και το άφηνε να ξαναβράσει. Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία τα αποτελέσματα της προσπάθειάς του, για να φάτε, επιτέλους, το αυγό όπως ακριβώς το θέλετε:

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share