3 λόγοι για να πετάξετε τα καλαμάκια από τα ποτήρια

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν θα σκεφτόσασταν ποτέ όσο θα ρουφούσατε τον καφέ σας από το καλαμάκι...

Μάθετε ποια είναι και πάρτε τα μέτρα σας.Έχουμε ακούσει τόσα και τόσα κατά καιρούς για πράγματα, τροφές, παράγοντες,
κλιματικές συνθήκες ακόμα και ψυχολογικές καταστάσεις που επηρεάζουν την υγεία μας και ήμασταν σίγουροι πως τίποτα πλέον δεν θα μας φαινόταν περίεργο. Πόσο λάθος κάναμε.

Και αυτό γιατί το πιο πρόσφατο «talk of the town» γύρω από τους παράγοντες που βλάπτουν την υγεία μας έχει να κάνει με τα καλαμάκια. Όχι αυτά από την γειτονική σουβλακερί –που ας πούμε θα το καταλαβαίναμε, αλλά τα κλασικά, πλαστικά καλαμάκια που χρησιμοποιούμε για να πίνουμε διάφορα ροφήματα. Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, τόσο από εμπειρίες ανθρώπων όσο και από εξειδικευμένους γιατρούς, τα καλαμάκια φαίνεται πως είναι υπεύθυνα για τρεις «ζημιές» στην υγεία μας: Προκαλούν ρυτίδες γύρω από την περιοχή του στόματος και κάνουν πιο έντονες τις ήδη υπάρχουσες (αν τα χρησιμοποιούμε συχνά, φυσικά) 

Πολλοί παιδίατροι υποστηρίζουν πως εξαιτίας τους δημιουργούνται κοιλότητες στα δόντια και επιταχύνεται η γήρανσή τους, γι' αυτό και τα παιδιά (και όχι μόνο) δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούν Όταν ρουφάμε υγρά από καλαμάκι, μαζί με αυτά ρουφάμε και αέρα ο οποίος συντελεί στην δημιουργία φουσκωμάτων, αερίων και προβλημάτων στην πέψη Θα το φανταζόσασταν ποτέ; Εμείς πάντως όχι. Για όλα αυτά βέβαια δεν έχει υπάρξει, ακόμα, κάποια έγκυρη έρευνα που να τα επιβεβαιώνει. Όταν όμως το ακούς να γίνεται θέμα συζήτησης γύρω σου από όλο και περισσότερα άτομα και πολλές φορές να υποστηρίζεται και από επιστήμονες, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς...

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share