Γιατί έχουμε γραμμές στις παλάμες των χεριών;

Γιατί έχουμε στα χέρια μας και συγκεκριμένα στις παλάμες μας, γραμμές; Που εξυπηρετούν; Ας δούμε λοιπόν! Πάντως σίγουρα δεν υπάρχουν για να υποδηλώνουν τη μοναδικότητα του καθενός! (το δακτυλικό αποτύπωμα που λέμε)

Αυτό ίσως να το ξέρετε...


Σε κάθε άνθρωπο, οι γραμμές που έχει σχηματισμένες στις παλάμες των χεριών και στα δάχτυλα, είναι διαφορετικά σχεδιασμένες.

Έτσι, ο κάθε άνθρωπος έχει "αυτό το κάτι μοναδικό": τον διαφορετικό σχηματισμό των γραμμών!

Απλά εμείς εκμεταλλευόμαστε το φαινόμενο της μοναδικότητας των γραμμών στην παλάμη - στα δάχτυλα του χεριού του κάθε ανθρώπου, ώστε να μπορούμε να ταυτοποιήσουμε βάση αυτού του αποτυπώματος, ποιανού ανθρώπου είναι το αποτύπωμα -άρα ποιος είναι.

Τώρα, αυτή η ερώτηση για τις γραμμές στις παλάμες των χεριών, αποτέλεσε αφορμή μεγάλης διαμάχης μεταξύ των ανθρώπων που ασχολήθηκαν με το θέμα.

Φυσικά επίσιμη απάντηση δεν είναι δυνατόν να υπάρξει, παρά μόνο υποθέσεις...

Κάποιοι πίστευαν ότι οι γραμμές στα χέρια, υπάρχουν ώστε να μας βοηθάνε να κρατάμε διάφορα πράγματα, χωρίς να γλιστράνε από τα χέρια μας -από τις παλάμες.

Θεωρήθηκε ότι αυτές οι γραμμές χρησιμοποιούνται ως "αντιολισθητικές".

Όπως όμως ήταν λογικό, αυτή η θεωρία καταρρίφθηκε γρήγορα.

Η πιο επικρατέστερη, είναι αυτή που αναφέρει ότι οι γραμμές αυτές, μας βοηθάνε στο να έχουμε πιο έντονη αφή στην παλάμη και στα δάχτυλά μας!

Κάνοντας το δέρμα στα σημεία αυτά μικροσκοπικές κοιλαδες και κορυφές, αυξάνεται ουσιαστικά η επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα να έχουμε ακόμα καλύτερη αντίληψη για το αντικείμενο που ακουμπάμε.

Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι εξαιτίας αυτών των "ανωμαλιών", όταν ακουμπάμε ένα αντικείμενο, το αντιλαμβανόμαστε από διάφορες μικροσκοπικές γωνίες, με αποτέλεσμα να έχουμε πιο βελτιωμένη αίσθηση γι’ αυτό.

Αντίστοιχα, αν το αντικείμενο είναι μικροσκοπικό, μπορούμε να το χειριστούμε καλύτερα!

Αυτή λοιπόν είναι η επικρατέστερη θεωρία στο ερώτημα "γιατί έχουμε γραμμές στις παλάμες των χεριών και στα δάχτυλα".

Τώρα τα συμπεράσματα δικά σας!

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share