Πόσο κακό είναι τελικά να κοιμόμαστε με μακιγιάζ;

Θα ήταν ψέμα αν λέγαμε πως δεν υπήρξε αυτή η μια- έστω- φορά στη ζωή μας που γυρίσαμε στο... σπίτι μετά από ξενύχτι και πέσαμε κατευθείαν για ύπνο χωρίς να ξεβαφτούμε. Το πρόβλημα, όμως, γίνεται πιο έντονο, όταν
συνειδητοποιήσουμε πως δεν αρκεστήκαμε μόνο σε εκείνη τη μια φορά, αλλά πως συνεχίζουμε σε πιο τακτική βάση να υιοθετούμε αυτή την κακιά πλέον συνήθεια. Κι ενώ πολλές φορές θα έχετε ακούσει και διαβάσει από αυτή εδώ τη στήλη για το χρυσό κανόνα του ντεμακιγιάζ, κάποιες συνεχίζετε να μην τον εφαρμόζετε! 

Με τη βοήθεια, λοιπόν, των ειδικών, πάμε να κάνουμε μια μικρή επανάληψη, εξετάζοντας τις συνέπειες αυτής της λάθος-κίνησης στην καθημερινή beauty ρουτίνα. Το να πέφτετε για ύπνο χωρίς να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας, μπορεί να καταστεί επιζήμιο για την υγεία της επιδερμίδας σας» λέει ο Dr James C. Marotta, πλαστικός χειρουργός που ειδικεύεται στην περιποίηση προσώπου. Το βράδυ, κατά τη διάρκεια του ύπνου, η επιδερμίδα μπαίνει σε μια διαδικασία «επιδιόρθωσης» τυχόν φθορών που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Το μακιγιάζ μπορεί να φράξει τους πόρους, με αποτέλεσμα αρχικά, να μην επιτρέπει στην επιδερμίδα να αναπνέει και σε δεύτερη φάση να είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση δυσχρωμιών, ξηρότητας, ερυθρότητας, ακμής, ακόμη και πρόωρων ρυτίδων» πράγματα που καμιά από εμάς δεν θα ήθελε να εμφανίσει γενικά και ειδικότερα πριν την ώρα τους... Και οι συνέπειες συνεχίζονται... «το μακιγιάζ μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ελεύθερων ριζών, που με τη σειρά τους προκαλούν βλάβες στα υγιή κύτταρα της επιδερμίδας, αναστέλλουν την παραγωγή κολλαγόνου, προκαλώντας πρόωρη γήρανση.» Προσοχή, όμως: Το ντεμακιγιάζ δεν είναι ανάλογο του αριθμού ή της ποσότητας των προϊόντων που φοράμε καθημερινά στο πρόσωπό μας! 

Δηλαδή, αν βάλαμε μόνο μάσκαρα ή μολύβι ματιών αυτό δε σημαίνει πως μπορούμε να κοιμηθούμε χωρίς να ξεβαφτούμε πρώτα. Εξάλλου, το ντεμακιγιάζ των ματιών θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν τραυματισμούς ή ερεθισμούς ακόμη και μολύνσεις. Τα μαντηλάκια καθαρισμού είναι η πιο εύκολη λύση που ακόμη και αν έχετε ξαπλώσει μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε!

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share