Θέλετε να βγαίνετε καλύτεροι στις φωτογραφίες; - Ορίστε μερικά μυστικά!



Στην εποχή των smartphone,του Facebook και του Instagram, όπου παντού υπάρχει μια κάμερα η ανάγκη για ωραίες φωτογραφίες είναι πιο επιτακτική από ποτέ...

Δεν είναι, δε, λίγες οι περιπτώσεις που κάποιοι καλοθελητές «φίλοι» σας αποφάσισαν να
ξεθάψουν τις πιο αμήχανες φωτογραφίες σας -εκείνες από την πενταήμερη που είχατε βάψει βιολεττί το μαλλί και θέλατε να ξεχάσετε ότι υπάρχουν -, να τις ανεβάσουν στο διαδίκτυο και μέχρι να πατήσετε «report» έχουν γίνει η συζήτηση της ημέρας. 

Απαθανατίστε τις ομορφότερες στιγμές σας, δείχνοντας ομορφότερες από ποτέ, ακόμα και αν δεν έχετε καθόλου φωτογένεια, ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές. Εξασκηθείτε στις πόζες Κάντε δηλαδή ό,τι θα κάνατε για να γίνετε καλύτεροι σε οτιδήποτε: εξάσκηση! Ακούγεται παιδικό αλλά ας το παραδεχτούμε: Ποιος δεν κοιτάζει τον καθρέφτη του μπάνιου ή του ανελκυστήρα παίρνοντας αστείες ή σέξι πόζες; Δώστε λίγο έμφαση παραπάνω, κοιτάξτε τον καθρέφτη και ανακαλύψτε ποια είναι η καλύτερη γωνία σας. Αν το προφίλ σας είναι καλύτερο, επιλέξτε αυτήν την πόζα όταν ανάβει το φλας. 

Αν πάλι δεν είστε και πολύ... περήφανοι για τη μύτη σας επιλέξτε ανφάς. Μια μικρή στροφή για αδυνάτισμα Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα εξίσου αμήχανα από μια φωτογραφία που λόγω κακού φωτισμού σας κάνει να δείχνετε 5 κιλά πιο χοντροί. Μην μείνετε λοιπόν στο πρόσωπο αλλά εξασκηθείτε και στις πόζες του σώματός σας. Δοκιμάστε να στρίψετε λίγο στο πλάι για να δείχνετε πιο αδύνατοι. Προσοχή: Δεν θέλετε να δείχνετε πολύ βαρετές αλλά ούτε και πολύ... πονηρές.

 Η στάση του κεφαλιού Όταν ποζάρετε για ένα πορτρέτο, ακολουθήστε το παράδειγμα των σταρ του Χόλιγουντ, οι οποίοι ζουν από το να βγάζουν μόνο καλές φωτογραφίες. Για να αποφύγετε το προγούλι, επιμηκύνετε το λαιμό σας και στη συνέχεια κατεβάστε ελαφρώς το πιγούνι προς τα κάτω. Οι περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζονται καλύτεροι στις φωτογραφίες όταν κατεβάζουν λίγο το κεφάλι και κοιτούν κατευθείαν στην κάμερα. Μακριά από ουσίες (προσωρινά) Αν ετοιμάζεστε να βγάλετε φωτογραφίες που θα τις κοιτάζετε εσείς και ο υπόλοιπος κόσμος για καιρό – όπως σε ένα γάμο, στις διακοπές ή μια οικογενειακή συνεύρεση- καλύτερα να αφαιρέσετε τα μπουκάλια τεκίλα, τα πακέτα τσιγάρα και άλλες ανθυγιεινές συνήθειες από μπροστά.

 Επίσης θα πρέπει οπωσδήποτε να είστε νηφάλιοι και κατά προτίμηση να έχετε κοιμηθεί καλά. Μπορεί εκείνη τη στιγμή να πιστεύετε ότι είστε πιο όμορφοι από ποτέ αλλά -πιστέψτε μας- δεν είναι έτσι. Θα το αντιληφθείτε την επομένη που θα μοιάζετε με "Emo" έχοντας μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια από τη μάσκαρα που έσταξε και κραγιόν μέχρι τα μάγουλα. Βάλτε μάσκαρα μόνο πάνω Μιλώντας για μάσκαρα, ένα καλό κόλπο για να φαίνεστε όμορφες στις φωτογραφίες είναι να τοποθετήσετε, λίγο πριν, μάσκαρα στα πάνω βλέφαρα. Η μάσκαρα θα σας κάνει να φαίνεστε χαρούμενες και ξεκούραστες. 

Ανοιχτό concealer Δοκιμάστε να φορέσετε ένα concealer, έναν ή δύο τόνους πιο ανοιχτό από το χρώμα του δέρματός σας. Θα σας κάνει να δείχνετε φρέσκια, θα κρύψει τους μαύρους κύκλους και το πρόσωπό σας θα φαίνεται πιο φωτεινό. Κλείστε το φλας Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι όταν βάζετε φλας στο iPhone, οι φωτογραφίες δεν σώζονται με ούτε με photoshop. Αν υπάρχει η δυνατότητα καλύτερα να χρησιμοποιήσετε το φυσικό φως του χώρου. Λάμψη αλλά χωρίς υπερβολές Λίγο χρώμα στα ζυγωματικά μπορεί να δώσει λάμψη στο πρόσωπο. Ωστόσο το υπερβολικό ρουζ μπορεί να κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται ανομοιόμορφο. 

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα ρουζ όχι πολύ έντονο και να το τοποθετήσετε εκτός από τα μάγουλα και λίγο στο μέτωπο και το πηγούνι. Ενυδατωμένο δέρμα Το φρέσκο, ενυδατωμένο δέρμα φαίνεται πάντα καλύτερα στην κάμερα. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα πριν βαφτείτε. Αποφύγετε το υπερβολικό αντηλιακό καθώς μπορεί να δημιουργήσει ανεπιθύμητη υπερβολική λάμψη ή να δώσει ένα λευκό αποτέλεσμα στο πρόσωπό σας, κάνοντάς σας να μοιάζετε με φάντασμα. 

Χαμογελάστε φυσικά Αν πραγματικά απολαμβάνετε τη στιγμή και είστε ευτυχισμένη την ώρα που τραβιέται η φωτογραφία, αυτό σίγουρα θα φανεί. Μην καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια στο χαμόγελο αλλά αφήστε τον εαυτό σας να εκφραστεί φυσικά. Αν τη στιγμή εκείνη δεν είστε και τόσο χαρούμενοι, σκεφτείτε μια στιγμή που σας έκανε να γελάσετε ή ένα από τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Via


Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share