Πρόσκληση συμμετοχής καλλιτεχνών - 11ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών "Τα 12 Κουπέ"

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Πρόσκληση συμμετοχής καλλιτεχνών

11ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»

Από 15 έως και 29 Μαΐου 2022

 

Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «τα 12 Κουπέ», πιστό στο ετήσιο ανοιξιάτικο ραντεβού του από

τον Μάιο 2011, οργανώνεται και φέτος στην Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ για 11η χρονιά και καλεί νέους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν καινοτομικά projects σύντομης διάρκειας (10-30 λεπτών) και να τα παρουσιάσουν καθημερινά επί ένα συνεχές δεκαπενθήμερο, από την Κυριακή 15 Μαΐου έως και την Κυριακή 29 Μαΐου 2022.

 

Στα 11 αυτά χρόνια, το μοναδικό παγκοσμίως πολιτιστικό σιδηροδρομικό Φεστιβάλ που εμπνεύστηκε και καθιέρωσε η Τατιάνα Λύγαρη, ανέδειξε, ενθάρρυνε και προώθησε νέους καλλιτέχνες και ομάδες από τους χώρους του Θεάτρου, της Μουσικής, του Χορού και των Εικαστικών προσφέροντας βήμα έκφρασης και δημιουργίας αλλά και έναυσμα για νέες συνεργασίες σε περισσότερες από 170 ταλαντούχες νεανικές ομάδες με συνολικά περισσότερους από 700 καλλιτέχνες.

 

Πυρήνας του Φεστιβάλ και πηγή έμπνευσής του αρχικά υπήρξε το New Wagon της Αμαξοστοιχίας με τα 12 κουπέ (compartments) αλλά και κάθε απρόβλεπτος, σκηνικός και μη σκηνικός χώρος της Αμαξοστοιχίας. Φέτος προτεραιότητα θα δοθεί, εκτός των υπολοίπων χώρων, στο πλήρως εξοπλισμένο υπαίθριο stage που διαθέτει πλέον η απλόχωρη Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ.

 

Οι άξονες που καθορίζουν την επιλογή των προτεινόμενων performances του Φεστιβάλ είναι: η μείξη των τεχνών, η διαδραστικότητα και η σατιρική διάσταση αλλά και θέματα εμπνευσμένα από την ιδέα του Τρένου όπως «το ταξίδι» σε κάθε διάστασή του, η αναχώρηση, η άφιξη, ο σταθμός, η απόδραση, η μετακίνηση, η μετάβαση σε συνδυασμό με σύγχρονους προβληματισμούς όπως η ώσμωση, η ανταλλαγή, ο εγκλεισμός, η απομόνωση, ο αποκλεισμός, η επικοινωνία, η συνύπαρξη, η ιδιωτικότητα.

 

Κριτήριο επιλογής αποτελεί επίσης η πρωτοτυπία των projects και η παρουσίασή τους για πρώτη φορά στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Φεστιβάλ.

 

Όλες οι performances θα παρουσιάζονται σε καθημερινή βάση από τις 19:30 έως τις 23:30 σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα, για ένα συνεχές 15νθήμερο

 

Νεανικές ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες από όλες τις μορφές της Τέχνης (Θέατρο, Μουσική, Χορός, Εικαστικά, Φωτογραφία, Κινηματογράφος, VideoArt κ.λπ.) που επιθυμούν να συμμετάσχουν, καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν την πρόταση τους (εκτενή περιγραφή του Project και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό από προηγούμενες παραστάσεις), βιογραφικά ερμηνευτών και συντελεστών συνοδευόμενα από φωτογραφίες καθώς και τα τηλέφωνα επικοινωνίας τους στη διεύθυνση theater@totrenostorouf.gr έως τις 5 Μαρτίου 2022.

 

Η επιλογή των τελικών συμμετεχόντων θα ολοκληρωθεί στις 11 Μαρτίου 2022.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

τηλ. 210 9237076

theater@totrenostorouf.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share