ΔΕΘ 2022 – Μητσοτάκης: «Αν όχι εμείς, ποιοι θα κυβερνήσουν; Ζητάμε δεύτερη εντολή»

ΔΕΘ 2022 – Μητσοτάκης: Καμία πρόθεση για συνεργασία με τον Κυριάκο Βελόπουλο από την κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ξεκάθαρη πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας είναι η αυτοδύναμη κυβέρνηση, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός, παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία σκέψη για συνεργασία με τον Κυριάκο Βελόπουλο θέτοντας το ερώτημα «Αν όχι εμείς, ποιο;».

Αναλυτικά η ερώτηση και η απάντηση:

Μιλήσατε για τερατογένεση, αφού θα πάμε με τον ίδιο εκλογικό νόμο, αποκλείεται κάποιο κόμμα για μετεκλογικές συνεργασίες; Πόσο κοντά είστε με Βελόπουλο;

«Καθόλου. Η πρόθεση της ΝΔ, είναι στη δεύτερη κάλπη να πάρει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτοδύναμη δεν είναι μονοκομματική. Έχουμε τη δυνατότητα να εντάσσουμε στελέχη που δεν προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία. Η σημερινή κυβέρνηση είναι μονοκομματική αλλά πολύ διευρυμένη. Ο ελληνικός λαός θα κρίνει τελικά αν θέλει η ΝΔ να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή να διερευνύσουμε μετά τις δεύτερες εκλογές μια συνεργασία. Αν ο λαός είναι ικανοποιημένος να μας δώσει μια δεύτερη εντολή προόδου ώστε να μην ξαναφλερτάρουμε με τη συμφορά. Αν όχι εμείς ποιοι; Ποια είναι η εναλλακτική πρόταση σήμερα; Κανείς άλλος δεν έχει εκφράσει διαφορετική πρόταση διακυβέρνησης. Δεν είναι αλαζονικό το αν όχι εμείς, ποιοι;

Είναι πραγματικό δίλημμα. Εμείς κυβερνήσαμε. Έχει προηγηθεί κι άλλη κυβέρνηση. Το δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας ο πολίτης το καταλαβαίνει. Ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι πρωθυπουργός. Ισχύει και για μένα και για τον Τσίπρα και για τον Ανδρουλάκη».


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share