Iταλία: Ο «αθάνατος» Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιστρέφει – Τι ρόλο θα παίξει στη νέα κυβέρνηση ;

Εννέα χρόνια μετά την καταδίκη του για φορολογική απάτη, ο «αειθαλής» Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να επιστρέψει στη Γερουσία, αναζητώντας

ηγετικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας

Ο ηγέτης της «Φόρτσα Ιτάλια» Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θα επιστρέψει στην ιταλική Γερουσία εννέα χρόνια αφότου αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το Palazzo Madama μετά από την καταδίκη του για φορολογική απάτη. Ο 85χρονος πρώην πρωθυπουργός επιστρέφει στο κοινοβούλιο αφού κέρδισε μια έδρα στη Γερουσία.

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, που ονομάζεται πλέον «ο αθάνατος»λόγω της πολιτικής του μακροζωίας, κέρδισε μια έδρα στη Μόντσα της Λομβαρδίας, όπου είναι ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Serie A.

Ο δισεκατομμυριούχος αναγκάστηκε να φύγει από την άνω βουλή το 2013 αφού καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή των εταιρειών του. Ήταν ένα βαρύ πλήγμα για την πολιτική καριέρα του «Καβαλιέρε», και, σύμφωνα με τα λόγια του Μπερλουσκόνι, σηματοδότησε μία «ημέρα πένθους για τη δημοκρατία».

Ο τρεις φορές πρώην πρωθυπουργός διατάχθηκε να υπηρετήσει κοινωφελή εργασία και του απαγόρευσαν να κατέχει αιρετό αξίωμα. Αυτή η απαγόρευση έληξε το 2018, αλλά ο Μπερλουσκόνι χρειάστηκε λίγο χρόνο για να ανακτήσει τη λάμψη του.

Η προσπάθειά του να γίνει αρχηγός κράτους της Ιταλίας απέτυχε τον Ιανουάριο. Όμως, στις ένατες γενικές εκλογές του -πιθανότατα και τις τελευταίες του- ο Μπερλουσκόνι επανήλθε. Έκανε εκστρατεία σε μεγάλο βαθμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκεντρώνοντας πάνω από 600.000 οπαδούς στο TikTok μέσα σε μόλις ένα μήνα και προσέλκυσε νέους με τα… ξεπερασμένα αστεία του

Σε ένα βίντεο, το οποίο προβλήθηκε πάνω από ένα εκατομμύριο φορές, διέκοψε τον εαυτό του για να καυχηθεί ότι σκότωσε μια τεράστια μύγα, ενώ σε ένα άλλο, αστειεύτηκε ότι κλέβει τις φίλες των νεαρών ανδρών.

Φιλοευρωπαϊκή φωνή

Ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή πριν από 28 χρόνια, είπε ότι θα γινόταν πατρική φιγούρα για τη Μελόνι, 45 ετών, και τον άλλο εταίρο του συνασπισμού τον 49χρονο Ματέο Σαλβίνι.

Είπε επίσης ότι θα είναι μια φιλοευρωπαϊκή φωνή σε αυτή που αναμένεται να είναι η πιο δεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. «Θα προσπαθήσω να ενεργήσω ως διευθυντής στην κυβέρνηση», είπε ο Μπερλουσκόνι αφού έριξε την ψήφο του.

Επιστρέφει σε πείσμα μιας σειράς προβλημάτων υγείας, μεταξύ άλλων μία πτώση στην αρχή της εκστρατείας του που τον δυσκόλεψε στο περπάτημα. Ο Μπερλουσκόνι βρίσκεται επίσης εν μέσω μίας ποινικής δίκης, στην οποία κατηγορείται ότι εξαγόραζε τη σιωπή νεαρών στάρλετ για τα υποτιθέμενα ερωτικά του δείπνα, γνωστά ως «bunga bunga».

Το συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), η μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «ανέβασε» στο Twitter τα συγχαρητήριά του για το «Φόρτσα Ιτάλια» του Μπερλουσκόνι, το οποίο εξασφάλισε περίπου το 8% των ψήφων της Κυριακής. «Είμαστε βέβαιοι ότι το Φόρτσα Ιτάλια θα καθοδηγήσει την επόμενη κυβέρνηση σε μια πορεία που εξυπηρετεί τα καλύτερα συμφέροντα του ιταλικού λαού ως μέρος μιας ισχυρής και σταθερής Ευρώπης», ανέφερε.


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share