Βιασμός 12χρονης: «Μίλησαν» τα ηλεκτρονικά ίχνη των παιδόφιλων – Δύο οι καταθέσεις του κοριτσιού

«Μίλησαν» οι IP διευθύνσεις των ψηφιακών μέσων που χρησιμοποιούσαν οι παιδόφιλοι που βίασαν το 12χρονο κορίτσι, το οποίο θα κληθεί να

σηκώσει το μεγάλο «βάρος» της αναγνώρισης των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει προφίλ παιδόφιλων και πλέον ο δρόμος της έρευνας έχει ανοίξει για να γίνουν προσαγωγές. «Οι παιδόφιλοι έχουν αφήσει πίσω τους ίχνη που προδίδουν την ταυτότητά τους. Είναι ίχνη που αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία και δεν μπορούν να διαγραφούν. Η δεύτερη φάση της έρευνας, που αφορά στην αποκάλυψη όλου του εύρους της δράσης τους, θα διαρκέσει αρκετό καιρό. Πρέπει να γίνουν ειδικοί χειρισμοί, διότι το θύμα είναι ένα παιδί 12 ετών. Δεν μπορείς να το καλείς συνέχεια στη ΓΑΔΑ. Θα κληθεί όταν πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει», εξηγεί αστυνομική πηγή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 12χρονη έχει μεταβεί -στα τέλη του Σεπτεμβρίου- δύο φορές στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, κατά το στάδιο της προανάκρισης. Συνολικά έχει δώσει δύο καταθέσεις, μέσα από τις οποίες προέκυψαν τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Ηλία Μίχου και του 42χρονου «πελάτη». Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών να δοθεί προτεραιότητα στην έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι παιδόφιλοι «πελάτες».

Την ίδια ώρα, μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του Ηλία Μίχου η ΕΛ.ΑΣ. αναμένει να διαπιστώσει εάν θα βρεθούν ή όχι άλλα θύματα.

Οι αστυνομικοί, μετά από 40 μέρες ερευνών, πέρασαν χειροπέδες σε «πελάτη» του 53χρονου, ο οποίος είναι κάτοικος δυτικής Αττικής, εργαζόμενος σε μεταφορική εταιρία και πατέρας τριών παιδιών. Το άτομο αυτό είχε βιάσει περισσότερες από μία φορά το παιδί.

Οι Αρχές θα ακολουθήσουν και τη μέθοδο «follow the money» για την ταυτοποίηση των νοσηρών «πελατών». Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οικονομικές συναλλαγές του Ηλία Μίχου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρχε κύκλωμα παιδεραστίας ή εάν ο 53χρονος δρούσε μεμονωμένα.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των ταυτοποιήσεων, οι Αρχές θα ξεκινήσουν τις προσαγωγές στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Αφού συγκεντρωθούν οι συγκεκριμένες καταθέσεις , οι αστυνομικοί θα υποβάλλουν και συμπληρωματική δικογραφία στην ανακρίτρια όπου από κοινού με τον εισαγγελέα θα αποφασίσουν για τυχόν νέες διώξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων φέρονται να βρίσκονται στα ίχνη συγκεκριμένων προσώπων με τον βασικό κατηγορούμενο, να φέρεται να διαμηνύει μέσα από τα κρατητήρια, πως παγιδεύτηκε και πως θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις συγκεκριμένων ονομάτων , με αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share