Η Γερμανία καταδικάζει το «θα έρθουμε μια νύχτα» του Ερντογάν – Έρχεται Αθήνα ο Σολτς

«Δεν θεωρούμε σωστές τις απειλές», διεμήνυσε η Γερμανία, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα. 

Το Βερολίνο «δεν θεωρεί σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις εναντίον γειτόνων», τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς αξιολογεί ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς απειλές του Ταγίπ Ερντογάν όπως, «Θα έρθουμε μια νύχτα…», ο κ. Μπούχνερ δήλωσε:

«Το σημειώνουμε. Πάντα καθιστούμε σαφές ότι δεν θεωρούμε σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις απέναντι σε γείτονες. Η κυβέρνηση το καθιστά σαφές σε κάθε ευκαιρία. Το καθιστά σαφές πάντα και το υπουργείο Εξωτερικών», για να προσθέσει: «Πιστεύω όμως και ότι δεν πρέπει να συζητούμε πολύ για κάθε φράση που λέγεται».

Στην Αθήνα ο Σολτς στις 26 και 27 Οκτωβρίου

Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ.

Ο κ. Σολτς θα έρθει στη χώρα μας απευθείας από το Παρίσι.

Σύμφωνα με τον κ. Μπούχνερ, η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και για τις 12:00 έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη Τύπου.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης βρίσκονται διμερή και τρέχοντα οικονομικά και ευρωπαϊκά θέματα.

Ο κ. Σολτς θα αναχωρήσει για Βερολίνο το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share