Κόλπος του Μεξικού: Η συγκλονιστική διάσωση τριών ψαράδων που πάλεψαν με καρχαρίες (βίντεο)

Τρεις θαραλλέοι ψαράδες που είδαν το σκάφος τους να βυθίζεται στον Κόλπο του Μεξικού, σώθηκαν από τα νερά μετά από μάχη με καρχαρία

Ο Λούαν Γκούγιεν και οι δύο φίλοι του ήθελαν απλώς να ψαρέψουν και να χαλαρώσουν αυτό το Σαββατοκύριακο, όμως το ταξίδι τους στον Κόλπο του Μεξικού κοντά στη νοτιοανατολική Λουιζιάνα έγινε δραματικό όταν το σκάφος τους βυθίστηκε και αναγκάστηκαν να…δώσουν μάχη με έναν καρχαρία. Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ τους έσωσε τελικά μετά από μετά μία και πλέον ημέρα.

«Κόλλησα και τους δύο αντίχειρές μου και τον τρύπησα στα μάτια και απογειώθηκε», είπε ο 46χρονος Νγκούγιεν στον ειδησεογραφικό σταθμό WWL-TV της Νέας Ορλεάνης για τη συνάντησή του με τον καρχαρία. «Δεν ήταν καλή κατάσταση».

Οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την ιστορία του. Οι επιθέσεις καρχαριών είναι σχετικά σπάνιες, πέρυσι καταγράφηκαν λιγότερες από 75 παγκοσμίως αλλά μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Μαζί με τον Σον Γκούγιεν και τον Φονγκ Λι, οι τρεις φίλοι από το προάστιο Harvey της Νέας Ορλεάνης έφυγαν για ψάρεμα από μια μαρίνα στο Empire, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης, για να κυνηγήσουν όπως είπαν κόκκινα λυθρίνια.

Λίγα μίλια μακριά από την ακτή, ο κινητήρας άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα. Η ομάδα προσπάθησε να επιστρέψει στη μαρίνα αλλά τα μανιασμένα νερά άρχισαν να κατακλύζουν το σκάφος. Τελικά βυθίστηκε, αφήνοντας τους φίλους να επιπλέουν με τα σωσίβιά τους. Ο Λούαν ήταν κολλημένος σε μία παγοθήκη για να τον βοηθήσει να παραμείνει στην επιφάνεια όταν ένας καρχαρίας κολύμπησε και επιτέθηκε.

«Το μέρος του κεφαλιού του ήταν μπροστά μου και ο καρχαρίας από το πουθενά μου δάγκωσε το γιλέκο», είπε στο WWL-TV. «Έσπρωξα τον καρχαρία και μετά προσπάθησα να σπρώξω τη μύτη του. Δεν έγινε τίποτα. Έτσι, κόλλησα και τους δύο αντίχειρές μου και τον τρύπησα στα μάτια και απογειώθηκε».

Αξιωματούχοι του Λιμενικού Σώματος δήλωσαν ότι οι άνδρες δεν μπορούσαν να καλέσουν για βοήθεια επειδή δεν είχαν τις κατάλληλες συσκευές επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης. Συγγενής τους ειδοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν οι άνδρες δεν επέστρεψαν στη μαρίνα όπως είχε προγραμματιστεί.

Αυτό ώθησε τα πληρώματα σκαφών και ελικοπτέρων της ακτοφυλακής να ψάξουν μια περιοχή περίπου στο ίδιο μέγεθος με το Ρόουντ Άιλαντ. Τελικά εντόπισαν τον Γκούγιεν περίπου 28 ώρες μετά τη βύθιση του σκάφους, είπε. Το δραματικό βίντεο και οι φωτογραφίες που καταγράφηκαν από το ελικόπτερο δείχνουν τους διασώστες να τραβούν δύο από τους άνδρες από το νερό σε μια βάρκα και στη συνέχεια να τους ανεβάζουν στο ελικόπτερο.

Ολόκληρη η ομάδα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Νέας Ορλεάνης. Δύο έλαβαν θεραπεία για ελαφρά τραύματα στο χέρι. Ο Γκούγιεν είπε ότι ο ίδιος και οι φίλοι του είχαν υποθερμία επειδή πέρασαν τόσο πολύ χρόνο στον ωκεανό: οι θερμοκρασίες του νερού στον Κόλπο του Μεξικού τον Οκτώβριο είναι συνήθως περίπου 26,5 βαθμούς Κελσίου, το οποίο είναι αρκετά κρύο για να πάθουν υποθερμία μετά από αρκετές ώρες χωρίς προστατευτικό ρουχισμό.

Ο Λούαν Γκούγιαν είπε οτι ο ίδιος και οι φίλοι του θα αναρρώσουν σωματικά, δεν είναι σίγουρος όμως αν θα επιστρέψει ποτέ στα ανοιχτά νερά. «Αυτή είναι η ουσία – η καριέρα μου στο ψάρεμα ανοικτής θαλάσσης τελείωσε», είπε.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share