Λαγονήσι: Σκύλος κατασπάραξε αγοράκι την ώρα που πήγαινε στο σχολείο

Δραματικές στιγμές για 14χρονο την ώρα που πήγαινε στο σχολείο – Πώς του επιτέθηκε ο σκύλος και πώς κατάφερε να προστατευθεί τελευταία στιγμή. 

Εφιαλτικές – κυριολεκτικά – στα σαγόνια ενός σκύλου έζησε στο Λαγονήσι ένας 14χρονος, τη στιγμή που πηγαίνε στο σχολείο του την περασμένη Πέμπτη.

Το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες, πήγαινε με το πατίνι στο γυμνάσιο στο Λαγονήσι. Ξαφνικά ένας σκύλος όρμησε στο παιδί από πίσω και το έριξε κάτω, και άρχισε να το δαγκώνει στο κεφάλι, στο μέτωπο, στα μάγουλα και στον λαιμό.

Το παιδί άρχισε να ουρλιάζει από τον τρόμο, και έβαλε μάλιστα το χέρι του για να προστατευτεί. Ο 14χρονος έχει βαθιά τραύματα από τα δόντια του σκύλου και στο χέρι του.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης ενός βρεφονηπιακού σταθμού που βρισκόταν κοντά άκουσε τις κραυγές του παιδιού και με τη βοήθεια άλλων 2 ανδρών κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον σκύλο κι ο ιδιοκτήτης μετέφερε στη συνέχεια το παιδί στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων, και έπειτα λόγω των σοβαρών τραυμάτων του χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Παίδων.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου επισκέφθηκε το παιδί στο νοσοκομείο και ισχυρίστηκε ότι κάποιος άφησε ανοιχτή την πόρτα και ο σκύλος βγήκε έξω από το σπίτι. Η μητέρα του 14χρονου έκανε μήνυση και έκτοτε ο ιδιοκτήτες του σκύλου αναζητείται από την αστυνομία.

Η μητέρα του παιδιού συγκλονισμένη είδε το παιδί της στο νοσοκομείο με αυτά τα πολύ βαθιά τραύματα, από τον σκύλο – φύλακα.

Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς υπάρχουν πολλές καταγγελίες για επιθέσεις σκύλων.Το θεσμικό πλαίσιο θα έπρεπε να είναι πολύ πιο αυστηρό για όλους τους δήθεν φιλόζωους που θεωρούν τα κατοικίδια «μπιμπελό» που το αλλάζουν ή το πετούν όταν βαρεθούν…

Ένα πλαίσιο που να διασφαλίζει πως όταν παίρνεις υπό την προστασία σου ένα ζώο είσαι υπεύθυνος τόσο για την φροντίδα του, την εκπαίδευσή του αλλά και την προσοχή του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου.

Όπως οι γονείς είναι υπεύθυνοι για τις συμπεριφορές των παιδιών τους έναντι του κοινωνικού συνόλου, έτσι πρέπει να είναι απολύτως υπεύθυνοι και οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων.

Και γι’ αυτό θα έπρεπε να υπήρχε ένα πιο αυστηρό νομικό πλαίσιο ώστε να προστατεύει και τους ανθρώπους που δέχονται επιθέσεις από σκυλιά.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share