Διεθνής ραδιοερασιτεχνικός διαγωνισμός για την Πολεμική Αεροπορία

Ραδιοερασιτέχνες θα συντονιστούν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, με αφορμή τον εορτασμό της Πολεμικής μας Αεροπορίας στις 8 Νοεμβρίου.

Στις 8 Νοεμβρίου 2022 είναι ο εορτασμός της Σύναξης Αρχαγγέλων και Αγγέλων. Την 11η Ιουνίου 1954, καθιερώθηκε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ως ο προστάτης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) και η εορτή του Αρχαγγέλου (8 Νοεμβρίου) να είναι η επίσημη αεροπορική εορτή, η οποία εορτάζεται με λαμπρότητα σε όλες τις μονάδες της Π.Α. με εξαιρετικό πρόγραμμα.

Προς τιμήν λοιπόν της πολεμικής μας αεροπορίας, με την ευκαιρία του εορτασμού της, πέντε ραδιοερασιτέχνες ενεργοποιούν διεθνή ραδιοερασιτεχνικό διαγωνισμό στις μπάντες των βραχέων με το Ειδικό Διακριτικό Κλήσης SX22HAF.

Θα απονεμηθούν δωρεάν, ηλεκτρονικά, κάρτες και βραβεία σε ραδιοερασιτέχνες από ολόκληρο τον πλανήτη. Θα φτάσει η φήμη της Πολεμικής μας Αεροπορίας σε κάθε γωνιά της Γης. Η εξαιρετική αυτή ενέργεια γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, με ένα διεθνή διαγωνισμό από ραδιοερασιτέχνες οι οποίοι έχουν λάβει την έγκριση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το βραβείο εικονίζεται στη φωτογραφία.

Υπολογίζεται ότι οι επαφές τους θα ξεπεράσουν τις 20.000 με ραδιοερασιτέχνες από 250 χώρες. Όμως η δημοσιότητα που θα λάβει θα είναι τεράστια μέσω των κοινωνικών δικτύων και των ραδιοερασιτεχνικών ιστοσελίδων. Θα γίνει κατανοητό παντού ότι οι αετοί του Αιγαίου είναι οι προστάτες της χώρας μας και άγρυπνοι φρουροί. Ποτέ στα ραδιοερασιτεχνικά χρονικά δεν έχει διοργανωθεί τέτοιου είδους διαγωνισμός παγκοσμίως.

Οι πέντε Έλληνες που είναι μέλη του Club και θα ενεργοποιήσουν τον διαγωνισμό είναι:

  1. Πολύδωρος Σταυρόπουλος SV1AHH
  2. Γιώργος Πετράκης SV1GGF
  3. Νικός Κουφουδάκης SV1QA
  4. Σταύρος Παναγιωτόπουλος SV1JFL
  5. Γεώργιος Τσιράκης SV1QVA

Η διάρκεια του διαγωνισμού θα είναι από 1η Νοεμβρίου έως 30 Νοεμβρίου 2022.

Όπως κάθε χρόνο στις 8 Νοέμβρη θα υπάρξουν εορταστικές εκδηλώσεις σε όλα τα αεροδρόμια της πολεμικής αεροπορίας. Το πρόγραμμα των οποίων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share