Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία: Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Φαινομένου»


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 το απόγευμα ημερίδα με θέμα: «Ενδοοικογενειακή Βία: Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Φαινομένου», που διοργάνωσε το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος στο Συνεδριακό Κέντρο Νικόλαος Γερμανός, στο πλαίσιο κοινωνικής πρωτοβουλίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ανεγνώσθησαν χαιρετισμοί του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα.

Την ημερίδα προλόγισε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης και πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις από τους :

Μαριάννα Αθανασάκη, Δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ, Δικηγόρο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με αντικείμενο εισήγησης: «Κοινωνικό Φαινόμενο – Νομική Διάσταση – Εμπειρικά Δεδομένα για την Ενδοοικογενειακή Βία»

Αστυνομικό Υποδιευθυντή Απόστολο Καλιαμπό, Ψυχολόγο Ελληνικής Αστυνομίας, Διδάκτωρ Ψυχολογίας Α.Π.Θ., με αντικείμενο εισήγησης: «Η Ψυχολογική Διάσταση και Οπτική της Ενδοοικογειακής Βίας»

Αστυνόμο Β’ Καλλιόπη Γκούρμη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο εισήγησης: «Ο Ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αντιμετώπιση της Ενδοοικογενειακής Βίας» και

Ιωάννη Γραμματικό, Πρωτοδίκη, με αντικείμενο εισήγησης «Ενδοοικογενειακή Βία και Δικαιοσύνη».

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Άγγελος Χαριστέας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Δημήτρης Κούβελας και Κωνσταντίνα Αδάμου, ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, εκπρόσωποι Δήμων, καθώς και λοιπών Φορέων και Συλλόγων.

Την ημερίδα παρακολούθησαν ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων αρμοδιότητας Βορείου Ελλάδος και προσωπικό Υπηρεσιών που χειρίζονται θέματα ενδοοικογενειακής βίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006.

Αν είστε θύμα :

Καλέστε το 100.

Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε γραπτό μήνυμα (sms) στο 100, με:

Ακριβή διεύθυνση

Ονοματεπώνυμο

Είδος επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι βία από το/τη σύζυγό μου»)

Εάν δεν μπορείτε εσείς να επικοινωνήσετε με το 100, ζητήστε από κάποιον άλλον να ειδοποιήσει τις Αρχές για εσάς (π.χ. από κάποιον οικείο ή το γιατρό σας)

Αναζητήστε ιατρική περίθαλψη και πείτε στο γιατρό όλη την αλήθεια.

Υποβάλλετε μήνυση στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.

Για κατευθύνσεις και οδηγίες, τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια.

Καλέστε τη γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που απευθύνεται σε γυναίκες, για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες.

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share