Έλον Mασκ: Αρνείται οτι απολύει εργαζόμενους για να αποφύγει πληρωμές

Ο Έλον Μασκ διέψευσε δημοσίευμα των New York Times ότι σχεδιάζει να απολύσει εργαζόμενους στο Twitter πριν από την αρχή του επόμενου μήνα για να αποφύγει τις πληρωμές.

Απαντώντας σε χρήστη του Twitter που ρώτησε για την πληροφορία, είπε: «Αυτό είναι ψευδές». Την περασμένη εβδομάδα, ο Μασκ ολοκλήρωσε την εξαγορά της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης καταβάλλοντας 44 δισεκατομμύρια δολάρια, μετά από μήνες νομικής διαμάχης.

Η εξαγορά οδήγησε στην αποχώρηση των κορυφαίων αφεντικών της εταιρείας – συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου, του προέδρου και του επικεφαλής οικονομικών. Το Σαββατοκύριακο, οι New York Times ανέφεραν ότι ο Μασκ είχε διατάξει μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας σε όλο το εργατικό δυναμικό του Twitter.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι απολύσεις θα πραγματοποιούνταν πριν από την 1η Νοεμβρίου, όταν οι εργαζόμενοι επρόκειτο να λάβουν μετοχές στην εταιρεία ως κύριο μέρος των συμφωνιών αμοιβής τους.

Η εξαγορά έχει προκαλέσει συζήτηση μεταξύ των χρηστών του Twitter για το πώς θα μοιάζει η πλατφόρμα υπό την ιδιοκτησία του Μασκ. Ορισμένοι έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι οι πιο επιεικείς πολιτικές για την ελευθερία του λόγου θα σημαίνουν ότι άτομα που απαγορεύονται για ρητορική μίσους ή παραπληροφόρηση ενδέχεται να επιτραπούν στην πλατφόρμα.

Την περασμένη εβδομάδα ο Μασκ είπε ότι δεν θέλει η πλατφόρμα να γίνει «θάλαμος ηχούς για μίσος και διχασμό». «Το Twitter προφανώς δεν μπορεί να γίνει ένα ελεύθερο για όλους τοπίο κόλασης, όπου όλα μπορούν να ειπωθούν χωρίς συνέπειες!» έγραψε στο Twitter.

Ωστόσο, αφού διέψευσε την έκθεση των New York Times για τις περικοπές θέσεων εργασίας, ο Μασκ ανέβασε στο Twitter μία εικόνα από έναν τίτλο των New York Times σχετικά με τον ίδιο που οδηγούσε σε έναν «ιστότοπο που είναι γνωστό ότι δημοσιεύει ψευδείς ειδήσεις»

Ο τίτλος των New York Times αναφερόταν σε μια απάντηση που είχε δημοσιεύσει και στη συνέχεια διέγραψε ο Μασκ το Σαββατοκύριακο σε ένα tweet της πρώην υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον. Η απάντησή του περιείχε μια σύνδεση με μια θεωρία συνωμοσίας σχετικά με μια επίθεση στον Πολ Πελόζι, σύζυγο της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.

«Αυτό είναι ψεύτικο – *δεν* δημοσίευσα στο Twitter σύνδεσμο προς τους New York Times!» Ξεχωριστά, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επαλήθευση των χρηστών – και την απόκτηση ενός πολυπόθητου λεγόμενου μπλε κουμπιού ελέγχου στην πλατφόρμα, είπε ότι η διαδικασία θα αναθεωρηθεί.

«Ολόκληρη η διαδικασία επαλήθευσης ανανεώνεται αυτή τη στιγμή», είπε ο Μασκ χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Είχε αναφερθεί ότι η εταιρεία σχεδίαζε να χρεώσει τους χρήστες για να επαληθευτούν.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share