Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: Δωρεάν για περισσότερους από 116.000 νέους

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: Σχεδόν 6 εκατομμύρια νέοι σε όλη την Ευρώπη είναι κάτοχοι της κάρτας, με πρόσβαση σε περισσότερες από 43.500 προσφορές, ενώ στην

Ελλάδα συμμετέχουν 378 επιχειρήσεις και φορείς στο πρόγραμμα.

Δωρεάν σε περισσότερους από 116.000 νέους θα χορηγηθεί η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Η νέα συνεργασία ΔΥΠΑ-ΙΝΕΔΙΒΙΜ δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους ηλικίας έως 30 ετών, σε όλους τους μαθητές των 50 Επαγγελματικών Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ και στους σπουδαστές ηλικίας έως 30 ετών των 31 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ, να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη δωρεάν χορήγηση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων για ένα έτος.

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων απευθύνεται σε νέους ηλικίας 13 έως 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και προϊόντα, στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 37 χώρες της Ευρώπης. Οι κάτοχοι της κάρτας απολαμβάνουν εκπτώσεις και προσφορές σε προϊόντα και υπηρεσίες σε τομείς όπως εκπαίδευση, τουρισμό, μεταφορές, πολιτισμό, υγεία, αθλητισμό, διασκέδαση, εστίαση, τηλεφωνία κ.α.

Σχεδόν 6 εκατομμύρια νέοι σε όλη την Ευρώπη είναι κάτοχοι της κάρτας, με πρόσβαση σε περισσότερες από 43.500 προσφορές, ενώ στην Ελλάδα συμμετέχουν 378 επιχειρήσεις και φορείς στο πρόγραμμα.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην διεύθυνση:

https://europeanyouthcard.gr/home/el/

Η κάρτα θα παραλαμβάνεται α) σε 146 καταστήματα της Vodafone που συνεργάζονται για αυτό το σκοπό με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και β) στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων σε Αθήνα (Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθέριος) και Θεσσαλονίκη (Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Α’ προβλήτα, Κτίριο Γραφείων ΟΛΘ Δημόσιας Αρχής Λιμένων​).

Η συνολική δαπάνη αναμένεται να ανέλθει στα 700.000 € και θα καλυφθεί από τη ΔΥΠΑ για τους πρώτους 116.666 νέους που θα υποβάλουν αίτηση.

Αναλυτικά για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων απευθύνεται σε νέους ηλικίας 13 – 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και προϊόντα, σε Ελλάδα και πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Πρόκειται για εκπτωτική και όχι πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και ισχύει για ένα χρόνο.

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα της Κάρτας υλοποιείται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Στη χώρα μας οι νέοι που είναι κάτοχοι της κάρτας έχουν πρόσβαση σε μία μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων, οι οποίοι αποτελούν το δίκτυο συνεργατών του προγράμματος. Οι συνεργάτες αυτοί καλύπτουν πολλούς και διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας, όπως ενδεικτικά:

Μεταφορές: αστικές/υπεραστικές συγκοινωνίες, σιδηροδρομικές μεταφορές (ενδεικτικά αναφέρονται η Minoan Lines, η ANEK Lines, η Superfast Ferries, τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 50%) .

Εκπαίδευση: προγράμματα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης ελληνικών πανεπιστημίων, Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), σχολές ξένων γλωσσών, μαθήματα χορού (ενδεικτικά αναφέρονται τα ΚΕΚ δημοσίων Πανεπιστημίων όπως του ΕΚΠΑ, του ΟΠΑ, του ΠΑΠΕΙ, του ΠΑΜΑΚ με εκπτώσεις έως 30% επί των προσφερόμενων προγραμμάτων) .

Τουρισμός: ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping, hostels, ενοικιάσεις αυτοκινήτων (ενδεικτικά αναφέρονται το Hotel Anesis στην Κοζάνη, το Elia Ermou στην Αθήνα, το Kallichoronm στην Αστυπάλαια, το Apollo Resort Art Hotel στην Μεσσηνία, το Camping Νέα Μάκρη στην Αττική, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 15%).

Πολιτισμός: κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες (ενδεικτικά αναφέρονται οι κινηματογράφοι Odeon, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Μπενάκη, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 20%).

Καταστήματα: ρούχα, οπτικά, κομμωτήρια, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, ποδήλατα, είδη σπιτιού/δώρων (ενδεικτικά αναφέρονται τα πολυκαταστήματα Factory Outlet, το κατάστημα e-Patini, το κατάστημα οπτικών «Οφθαλμός» στην Αττική, το κατάστημα καλλυντικών Lovie Cosmetics με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 15%).

Διασκέδαση/Φαγητό: εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες (ενδεικτικά αναφέρονται τα ζαχαροπλαστεία Τερκενλής, τα καταστήματα Pizza Fan, CrepaLand, Starbucks, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 25%).

Υγεία: κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, ιατροί (ενδεικτικά αναφέρονται το Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο Βιότυπος, το Διαιτολογικό Γραφείο Δασκαλάκης, το Κέντρο Ποδολογίας και Καλλωπισμού Άκρων Κοσέογλου Μαρίας, το Κέντρο Ψυχολογικής Στήριξης και Προσωπικής Εξέλιξης «Δροσοσταλίδα», με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 30%).

Αθλητισμός: γυμναστήρια, μαθήματα εκμάθησης σπορ, υπαίθρια σπορ (ενδεικτικά αναφέρονται το Underground Fitness Center στην Θεσσαλονίκη, το Water City Water Park στην Κρήτη, το Salonica Tennis Club, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 50%).

Υπηρεσίες: τηλεφωνία, Internet, ασφάλειες, λογιστικά, εκτυπώσεις, επισκευές (ενδεικτικά αναφέρονται η Vodafone, το site ekdromi.gr, η εταιρεία παροχής φοιτητικών υπηρεσιών Uniplaces, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 20%).

Ομορφιά: κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής (ενδεικτικά αναφέρονται το Hair Salon Comi, το κομμωτήριο modshair, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 20%).

Στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (europeanyouthcard.gr) βρίσκεται αναρτημένη η λίστα με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις:

https://europeanyouthcard.gr/ευρωπαικη-καρτα-νεων/καταλογοσ-εκπτωσεων/

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share