Αποκαλύψεις για το Μπάκιγχαμ: Όταν το παλάτι «θύμωσε» με τον Τραμπ

Ο βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχαν εξοργιστεί από τα σχόλια που είχε κάνει ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ  για μία φωτογράφιση της Κέιτ Μίντλετον

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο βασιλιάς Κάρολος είχαν ξεσπάσει σε «χείμαρρους βωμολοχίας» μετά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για το σκάνδαλο με τις τόπλες φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον το 2012, όπως αποκαλύπτει ένα νέο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Αφού δημοσιεύτηκαν στο γαλλικό περιοδικό Closer οι φωτογραφίες της τότε Δούκισσας του Κέμπριτζ να κάνει ηλιοθεραπεία τόπλες στην Προβηγκία της Γαλλίας, ο μεγιστάνας των επιχειρήσεων είχε σπεύσει να σχολιάσει στο Twitter. «Η Κέιτ Μίντλετον είναι υπέροχη, αλλά δεν πρέπει να λιάζεται γυμνή, μόνο η ίδια φταίει» Και πρόσθεσε: «Ποιος δεν θα τραβούσε τη φωτογραφία της Κέιτ και δεν θα κέρδιζε πολλά χρήματα αν κάνει γυμνή ηλιοθεραπεία. Έλα τώρα Κέιτ!»

Ο Τραμπ σχολίασε τις γυμνές φωτογραφίες στο Fox and Friends εκείνη την εποχή, λέγοντας: «Ενώ όλοι είμαστε θαυμαστές της Kέιτ, μπορείτε να φανταστείτε γιατί θα ήταν ποτέ γυμνή; Γιατί να στέκεται γυμνή σε μια πισίνα ή όπου κι αν βρισκόταν. Είναι η Κέιτ. Είναι τρομερό αυτό που έκαναν, είναι τρομερό να βγάζεις φωτογραφίες, αλλά αγόρι μου, πώς μπορείς να κάνεις μια τέτοια βλακεία;».

Σύμφωνα με το Closer Weekly, ο πρώην δούκας του Κέιμπριτζ χαρακτήρισε τη δημοσιοποίηση αυτών των φωτογραφιών «οδυνηρή» και είπε: «Ο παράνομος τρόπος με τον οποίο τραβήχτηκαν αυτές οι φωτογραφίες ήταν ιδιαίτερα σοκαριστικός για εμάς καθώς παραβίασε την ιδιωτικότητά μας. «Η γυναίκα μου και εγώ σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να πάμε στη Γαλλία για λίγες μέρες σε μια απομονωμένη βίλα που ανήκει σε ένα μέλος της οικογένειάς μου και έτσι να απολαύσουμε την ιδιωτικότητά μας».

Αποσπάσματα από την επερχόμενη βιογραφία του Κρίστοφερ Άντερσον με τίτλο «The King: The Life of Charles III» αποκάλυψε ότι το tweet είχε εξοργίσει τόσο τον Κάρολο, όσο και τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι. «Η κριτική του Τραμπ στην Κέιτ είχε ως αποτέλεσμα αυτό που ένας μπάτλερ του Κλάρενς Χάουζ ανέφερε ως χείμαρρους βωμολοχίας» τόσο από τον Πρίγκιπα Κάρολο όσο και από τους γιους του», έγραψε ο Άντερσεν, σύμφωνα με το Newsweek.

Το αντίγραφο ανέφερε επίσης ότι ο Κάρολος ήταν «απογοητευμένος» καθώς ο Τραμπ τον χαρακτήρισε ως «Πρίγκιπα των Φαλαινών». Στο βιβλίο του ο Άντερσεν αναφέρει επίσης την προσπάθεια της βασιλικής οικογένειας να «αποθαρρύνει» μια προγραμματισμένη επίσκεψη του Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017.

Ο Κάρολος, ο Γουίλιαμ και ο Χάρι «έκαψαν τις τηλεφωνικές γραμμές μεταξύ του Κλάρενς Χάουζ και του Παλατιού του Κένσινγκτον, με τους τρεις πρίγκιπες να συμφωνούν να εργαστούν παρασκηνιακά για να αποθαρρύνουν την επίσκεψη Τραμπ», σύμφωνα με τον συγγραφέα.

Το βιβλίο του Άντερσεν, που έχει προγραμματιστεί να εκδοθεί στις 8 Νοεμβρίου, θα κάνει το ντεμπούτο του ακριβώς δύο μήνες μετά τον θάνατο της μητέρας του βασιλιά Καρόλου, της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share