Αποχωρήσεις στελεχών από το Twitter λόγω διαφωνιών με Μασκ

Το ένα μετά το άλλο τα ανώτατα στελέχη του Twitter παραιτούνται από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, διαχωρίζοντας τη θέση τους από τις στρατηγικές του νέου

ιδιοκτήτη Έλον Μασκ. Ο Μασκ από την πλευρά του εμφανίζεται αποφασισμένος να επιβάλει χρέωση 8 δολαρίων στους χρήστες με πιστοποιημένη ταυτότητα, κάτι που και σήμερα ξεκαθάρισε με αναρτήσεις του στο Twitter.

Σε σχέση με τις αποχωρήσεις από την εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο επιχείρηση η Σάρα Περσονέτε, υπεύθυνη του διαφημιστικού τμήματος του Twitter, ανακοίνωσε σε μία χθεσινή ανάρτησή της ότι παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ακολουθώντας την πορεία εξόδου από την εταιρία σχεδόν του συνόλου των υψηλόβαθμων στελεχών της.

Η εξέλιξη αυτή μεγαλώνει την αβεβαιότητα των διαφημιστών, αναφορικά με τις αλλαγές που θα γίνουν στην Twitter Inc υπό τη διοίκηση του Έλον Μασκ. Η Περσονέτε που είχε ηγετική θέση για την εξυπηρέτηση των πελατών, ακολουθεί στελέχη της διοίκησης συμπεριλαμβανομένου του πρώην διευθύνοντα συμβούλου Παράγκ Αγκραβάλ, αλλά και του οικονομικού διευθυντή Νεντ Σιγκάλ, τους οποίους ο Μασκ απέλυσε την προηγούμενη εβδομάδα.

Το μεγάλο αφεντικό της Tesla έχει αναλάβει πλέον και καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου του Twitter και έτσι ο Μασκ έχει γίνει πια επικεφαλής σε τέσσερις διαφορετικές εταιρείες. Πρόκειται εκτός από τηνTesla και το Twitter, για τη Neuralink που κατασκευάζει έξυπνα εμφυτεύματα εγκεφάλου και την Boring Company που ειδικεύεται σε διάνοιξη σηράγγων. Εκπρόσωποι του Twitter αρνήθηκαν να σχολιάσουν για πόσον καιρό ο Μασκ θα μπορούσε να παραμείνει διευθύνων σύμβουλος ή εάν θα διορίσει κάποιον άλλο στη θέση αυτή έπειτα από κάποιο διάστημα.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου μετά την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων πλέον είναι ο μόνος πραγματικός επικεφαλής της εταιρείας. Έχει αναλάβει άμεσα νέα διοικητικά καθήκοντα προτείνοντας κυρίως μεταβολές στον τρόπο επαλήθευσης της ταυτότητας των χρηστών, κάτι που μέχρι σήμερα ήταν χωρίς κόστος.

Ο δισεκατομμυριούχος νέος ιδιοκτήτης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης πιστεύει ότι το να μπει συνδρομή 8 δολαρίων στους χρήστες με πιστοποιημένη ταυτότητα είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των ψεύτικων και εμπρηστικών λογαριασμών (trolls και bots) στην πλατφόρμα. Πιστεύει επίσης ότι το Twitter δεν θα μπορούσε να βασίζεται εξ ολοκλήρου σε διαφημίσεις για να είναι οικονομικά βιώσιμο.

Έτσι, η προνομιούχος έκδοση του Twitter, το Twitter Blue, θα τους προσφέρει αντί 8 δολαρίων μία ένδειξη επαλήθευσης για όσους καταβάλλουν το ποσόν αυτό. Συν τοις άλλοις, όσοι πληρώνουν τη συνδρομή των 8 δολαρίων θα έχουν και προτεραιότητα στη λήψη απαντήσεων, αναφορών και στην αναζήτηση στο Twitter, καθώς επίσης θα λαμβάνουν τις μισές διαφημίσεις. Θα έχουν ακόμη τη δυνατότητα να παρακάμπτουν συγκεκριμένες ιστοσελίδες στις οποίες η πρόσβαση απαιτεί συνδρομή.

Ο Ελον Μασκ είπε ότι το Twitter θα χρησιμοποιήσει τη ροή εσόδων για να ανταμείψει τους δημιουργούς περιεχομένου. Επί του παρόντος, οι επαληθευμένοι χρήστες δεν πληρώνουν τίποτα για τις ενδείξεις επαλήθευσής τους. Το Twitter τις εφαρμόζει με μη αυτόματο τρόπο σε χρήστες υψηλού προφίλ και δημόσια πρόσωπα, έτσι ώστε το κοινό να γνωρίζει ότι τα μηνύματα προέρχονται από νόμιμη πηγή.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share