Βρετανία: Συναγερμός για νέο ιό – 4χρονο κοριτσάκι νεκρό

Βρετανία: Την ώρα που ο στρεπτόκοκκος Α βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση ένας νέος ιός κάνει την εμφάνισή του προκαλώντας μεγάλο προβληματισμό στην παιδιατρική

κοινότητα

Θερίζει ο στρεπτόκοκκος στη Βρετανία, με περισσότερα από 10 παιδιά να έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό, ένας νέος ιός έχει σημάνει συναγερμό στη χώρα, καθώς ήδη ένα κοριτσάκι 4 ετών έχασε τη ζωή του από τη νέα ίωση.

Μεγάλος είναι ο προβληματισμός στην παιδιατρική κοινότητα της Βρετανίας με την εμφάνιση νέου ιού με την Κική Σονίδου, διευθύντρια στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, πρόεδρος Ελλήνων Γιατρών Ηνωμένου Βασιλείου να δηλώνει στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης 14/12 πως «Από τον στρεπτόκοκκο έχουν πεθάνει 16 παιδιά. Το τελευταίο ήταν 12 χρονών, ένα κοριτσάκι από το Μπέρμινχαμ», ενώ για το νέο ιό είπε: «Χτες συνέβη κάτι πολύ σημαντικό: Με κάλεσε η οικογένεια που μένει στο κέντρο του Λονδίνου, ιδιαιτέρως επιφανής, και το 4χρονο παιδί τους είναι σε ένα από τα πιο ακριβά σχολεία.

Υπήρξε ένα κοριτσάκι το οποίο απεβίωσε ξαφνικά, 4 ετών, τη Δευτέρα το βράδυ, το οποίο εμφάνισε έναν καινούριο ιό – Human Metapneumovirus. Είναι μια ομάδα ιών, όχι ότι δεν υπήρχαν αυτοί οι ιοί, αλλά δεν τους βλέπαμε, δεν είχαμε θανάτους εύκολα και ειδικά παιδιών υγιών σε αυτή την ηλικία», ανέφερε.

«Αυτό μας απασχολεί», τόνισε εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό που έχει προκαλέσει το εν λόγω περιστατικό. «Το παιδί ταξίδεψε με την οικογένειά του στη Γερμανία, ήταν στο σχολείο μέχρι και την Πέμπτη, την Παρασκευή δεν πήγε λόγω πυρετού. Μέσα σε ένα τριήμερο έκανε πνευμονία, διασωληνώθηκε και κατέληξε τη Δευτέρα το βράδυ. Οι οικογένειες των παιδιών είναι πανικόβλητες.

Φοβούνται διασπορά. Είναι εξαιρετικά ασύνηθες να χάνεις παιδιά από αυτούς τους ιούς ή να προσβάλλονται από αυτούς τους ιούς. Το να βλέπεις αυτούς τους ιούς τους σπάνιους, τους λιγότερο επιθετικούς να αποδεκατίζουν παιδιά…», συμπλήρωσε η κ. Σονίδου.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share