Βρετανία: 9 θάνατοι από στρεπτόκοκκο -Πλάνο για αντιβιοτικά σε σχολεία

Στα σχολεία που έχουν προσβληθεί από στρεπτόκοκκο Α  θα μπορούσαν να χορηγηθούν αντιβιοτικά για να σταματήσει η εξάπλωση της λοίμωξης, δήλωσε ο υπουργός

Εκπαίδευσης, Νικ Γκιμπ. Εννέα είναι πλέον τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο

Αντιβιοτικά θα μπορούσαν να διανεμηθούν προληπτικά στα σχολεία που έχουν προσβληθεί από στρεπτόκοκκο Α, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εκπαίδευσης της Βρετανίας, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους απο την ασθένεια.

Ο Νικ Γκιμπ είπε στο GB News ότι το θέμα τέθηκε στη Βουλή των Λόρδων τη Δευτέρα (5/12) και η χρήση αντιβιοτικών είναι μια επιλογή. «Πρόκειται για μια συνεχιζόμενη κατάσταση, η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) εμπλέκεται πολύ στενά με αυτά τα σχολεία και θα παράσχουν περαιτέρω συμβουλές αργότερα». «Αλλά αυτό μπορεί να είναι μια επιλογή για τα συγκεκριμένα σχολεία όπου υπάρχει μόλυνση». Εκπρόσωπος της Ντάουνιγκ Στριτ αρνήθηκε ότι υπάρχει έλλειψη ενός τύπου αντιβιοτικού που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία λοιμώξεων από στρεπτόκοκκο Α.

«Παρέχουν πιο γενικές συμβουλές στους γονείς που πρέπει να προσέχουν τα συμπτώματα – έτσι, ο πονόλαιμος, ο πυρετός, η υψηλή θερμοκρασία και επίσης ένα κόκκινο ή ανυψωμένο εξάνθημα στο δέρμα είναι συμπτώματα αυτής της επεμβατικής επιδημίας στρεπτόκοκκου Α».

Ειδικοί ανέφεραν ότι η πενικιλίνη ή ένα εναλλακτικό αντιβιοτικό πρέπει να χορηγείται σε όλα τα παιδιά της τάξης που έχει προσβληθεί από κρούσμα στρεπτόκοκκου Α – ακόμα κι αν δεν έχουν συμπτώματα. Οι γιατροί γενικά αποφεύγουν τη μαζική συνταγογράφηση αντιβιοτικών καθώς μπορεί να δημιουργήσει αντίσταση σε σοβαρές λοιμώξεις.

Ωστόσο, υπάρχει στα σκαριά σχετικό σχέδιο, καθώς οι ειδικοί αναφέρουν ότι η απομόνωση μεταξύ των παιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας μπορεί να συνέβαλε στη μειωμένη ανοσία. Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου είπε στο πρακτορείο ειδήσεων PA ότι το μέτρο της συνταγογράφησης αντιβιοτικών σε παιδιά σχολείων ή νηπιαγωγείων που εκτέθηκαν σε μη επεμβατικό στρεπτόκοκκο Α είναι «σπάνια».

Ενώ η συντριπτική πλειονότητα των λοιμώξεων είναι σχετικά ήπιες, μερικές φορές τα βακτήρια προκαλούν μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια που ονομάζεται επεμβατική στρεπτοκοκκική νόσος της ομάδας Α. Ένα πεντάχρονο κορίτσι που φοιτούσε σε δημοτικό σχολείο στο Μπέλφαστ φέρεται να πέθανε τη Δευτέρα, καθώς οι αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν ότι ένας από τους μαθητές είχε διαγνωστεί με σοβαρή μορφή στρεπτόκοκκου Α.

Ερωτηθείς για την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων,ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ είπε: «Βλέπουμε μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στρεπτόκοκκου της ομάδας Α φέτος σε σύγκριση με το συνηθισμένο. Τα βακτήρια που γνωρίζουμε προκαλούν μια ήπια λοίμωξη που αντιμετωπίζεται εύκολα με αντιβιοτικά και σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια.

«Είναι ακόμα ασυνήθιστο, αλλά είναι σημαντικό οι γονείς να είναι σε επιφυλακή για συμπτώματα».

Μητέρα κοριτσιού, 5 ετών, στο νοσοκομείο αφού προσβλήθηκε από «στρεπτόκοκκο Α» προειδοποιεί τους γονείς να γνωρίζουν τα συμπτώματα

Η μητέρα ενός πεντάχρονου κοριτσιού που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και μάχεται με πνευμονία μετά την προσβολή του «στρεπτόκοκκου Α» θέλει να ενημερώσει τους γονείς πώς να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα της νόσου. Η Λόρα Ρούνεϊ από το Μπάνμπριτζ είπε στο UTV για τον τρομερό απολογισμό της βακτηριακής ασθένειας στην κόρη της Φάρα.

Η κυρία Ρούνεϊ είπε: «Την έχει πλήξει πραγματικά πολύ». Και πρόσθεσε: «Έχει λάβει πέντε αντιβιοτικά συνολικά και ακόμα προσπαθούμε να βρούμε ποια είναι η πηγή αυτού του νέου εξανθήματος». Έρχεται καθώς οι συστάδες του «στρεπτόκοκκου Α» και της οστρακιάς συνεχίζουν να αυξάνονται μεταξύ των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία στη Βόρεια Ιρλανδία.

Το κύμα είναι υψηλότερο από αυτό που συνήθως αναμένεται το χειμώνα. Σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, εννέα παιδιά σχολικής ηλικίας έχουν πεθάνει από την επεμβατική λοίμωξη. Η μόλυνση από το βακτήριο του στρεπτόκοκκου της ομάδας Α συνήθως προκαλεί πονόλαιμο, οστρακιά ή δερματικό εξάνθημα.

Εξάνθημα στα χέρια λόγω Strep A. Το δερματικό εξάνθημα είναι ένα κοινό σύμπτωμα μόλυνσης από το βακτήριο του στρεπτόκοκκου της ομάδας Α.

Η Ντάουνινγκ Στριτ προέτρεψε επίσης τους γονείς να είναι σε «επιφυλακή» για συμπτώματα μετά την αύξηση των λοιμώξεων-εν μέσω-αυξανόμενων-υποπτώσεων-στρεπτόκοκκου-α.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μπορούν να «καταλάβουν πλήρως» ότι οι γονείς ανησυχούν για τα αυξανόμενα κρούσματα, αλλά τόνισαν ότι το NHS είναι «καλά προετοιμασμένο» για τέτοιες καταστάσεις.

Ο αριθμός 10 είπε ότι δεν γνώριζε καμία τρέχουσα έλλειψη του αντιβιοτικού αμοξικιλλίνης. Η Farah διαγνώστηκε με «Strep A» τον Νοέμβριο, ωστόσο η μητέρα της πιστεύει ότι το εμφάνισε δύο μήνες πριν από τη διάγνωση. «Την περασμένη εβδομάδα, έγινε το χειρότερο», είπε η Laura.

«Ανέλαβα τον εαυτό μου να βάλω το παιδί στο αυτοκίνητο και να το πάω στο νοσοκομείο. «Εκεί της έκαναν ακτινογραφία στο στήθος και ανακάλυψαν ότι είχε πνευμονία και στους πνεύμονές της. «Αυτό πάλευε». Η Λόρα περιμένει τώρα να μάθει αν η βακτηριακή ασθένεια βρίσκεται στους πνεύμονές της.


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share