ΗΠΑ: Χάος με τις μεταφορές λόγω χιονοθύελλας – Προειδοποίηση Μπάιντεν

ΗΠΑ: Ισχυρές καταιγίδες ανατρέπουν τα σχέδια εκατομμυρίων Αμερικανών για χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε σήμερα τους Αμερικανούς ότι το επόμενο 48ωρο αναμένονται «επικίνδυνες και απειλητικές» καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, συμβουλεύοντας όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν για να επισκεφθούν συγγενείς και φίλους να φύγουν αμέσως.

«Πρόκειται για επικίνδυνες και απειλητικές, πραγματικά σοβαρές καταιγίδες από την Οκλαχόμα μέχρι το Ουαϊόμινγκ και το Μέιν… Ως εκ τούτου, προτρέπω όλους να λάβουν σοβαρά υπόψη τις κατά τόπους προειδοποιήσεις», είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν. «Εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε, φύγετε τώρα! Δεν είναι αστείο!», τόνισε και συμπλήρωσε πως έδωσε άδεια σε μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου ώστε να αναχωρήσουν νωρίτερα για τους χριστουγεννιάτικους προορισμούς τους.

Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να προκαλέσει συνθήκες χιονοθύελλας στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών, βροχές τις οποίες θα ακολουθήσει παγετός στην Ανατολική Ακτή, ριπές ανέμου 100 χλμ/ώρα και τσουχτερό κρύο ακόμη και στον νότο, μέχρι τα σύνορα με το Μεξικό.

Ο υδράργυρος σε ορισμένες περιοχές μπορεί να υποχωρήσει ακόμη και 15 βαθμούς χαμηλότερα από τα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Σχεδόν 2.000 πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για το επόμενο 48ωρο έχουν ακυρωθεί, συμπεριλαμβανομένων 700 στο Σικάγο. Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν επίσης στο Ντένβερ.

Οι αρχές του Οχάιο και του Τενεσί προειδοποίησαν τους οδηγούς ότι οι βρεγμένοι δρόμοι αναμένεται να μετατραπούν σε παγοδρόμια εξαιτίας της απότομης πτώσης της θερμοκρασίας.

Η Βόρεια Καρολίνα, το Κεντάκι και η Τζόρτζια έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. «Περιμένουμε καιρικές συνθήκες που δεν έχουμε δει εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον», ανέφερε ο κυβερνήτης της Τζόρτζια Μπράιαν Κεμπ.

Παρότι σκοπεύει να περάσει τα Χριστούγεννα στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε να έχει τακτική ενημέρωση τόσο από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία όσο και από τη FEMA (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης).

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων... ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share