Βέλγιο -Καϊλή: Η δικαιοσύνη αποφασίζει αν θα παραμείνει προφυλακισμένη

Τι μέλλει γενέσθαι με την Εύα Καϊλή; Ξεκινά σε λίγο η ακροαματική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών στις Βρυξέλλες

Σήμερα αποφασίζει η βελγική δικαιοσύνη εάν θα παραταθεί ή όχι η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, για την οποία διενεργείται έρευνα για διαφθορά στην οποία ενέχεται το Κατάρ, υπόθεση που οδήγησε στην απαλλαγή της από τα καθήκοντα της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ακροαματική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών στις Βρυξέλλες ξεκινά στις 09:00 (τοπική ώρα· στις 10:00 ώρα Ελλάδας) και η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας.

Κατηγορίες

Το πολύκροτο σκάνδαλο συντάραξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και προκάλεσε εντάσεις στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Κατάρ. Η κυρία Καϊλή κατηγορείται πως ήταν μέρος της τετράδας των υπόπτων που έχουν προφυλακιστεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «διαφθορά», ότι ανήκαν «σε εγκληματική οργάνωση», προχώρησαν σε «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Τη 14η Δεκεμβρίου η βελγική δικαιοσύνη διέταξε να παραμείνουν προφυλακισμένοι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι —ο σύντροφος της Εύας Καϊλή— και ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, που θεωρείται πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης.

Πηγή

... ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share