Θεσσαλονίκη: Μαθήτριες καταγγέλλουν παρενόχληση από τον καθηγητή τους

Υπό κατάληψη  ΓΕΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης μετά από καταγγελίες που δεν εισακούστηκαν για «παραβατική» συμπεριφορά καθηγητή προς μαθήτριες

Υπό κατάληψη βρίσκεται Γενικό Λύκειο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης από την περασμένη Τρίτη 13 Δεκεμβρίου καθώς σύμφωνα με τους μαθητές συγκεκριμένος καθηγητής είχε απρεπή και «παραβατική» συμπεριφορά, η οποία έφτανε μέχρι και τα σεξουαλικά υπονοούμενα. Σύμφωνα με τους ίδιους έφτασαν στο σημείο να κλείσουν το σχολείο καθώς είχαν κάνει επανειλημμένως καταγγελίες, οι οποίες δεν εισακούγονταν.

Σύμφωνα με καταγγελίες μαθητριών στο GRTimes, ο καθηγητής τις παρενοχλούσε εντός και εκτός σχολείου κάνοντας απρεπή σχόλια για το σώμα τους, ενώ κάποιες φορές τις άγγιζε όχι και τόσο αθώα κάνοντας και προσωπικές ερωτήσεις για το αν γυμνάζονται, σχολιάζοντας παράλληλα την ομορφιά και το ντύσιμό τους.

Μαθήτρια μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα, αποκάλυψε ότι είχε δεχθεί ερώτηση για το αν γυμνάζεται πολύ. Την ίδια ημέρα που του απάντησε θετικά, είδε τον καθηγητή της στο ίδιο γυμναστήριο, παρόλο που στο παρελθόν δεν τον είχε ξαναδεί.

«Δέχομαι σχόλια του τύπου “τί ωραία μάτια έχεις”, “αν γυμνάζεσαι και πού”. Μάλιστα, την ίδια ημέρα που του απάντησα πού γυμνάζομαι, έκανε και επίσκεψη στο χώρο αυτό, γεγονός που για να πω την αλήθεια μου έκανε πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση», ανέφερε η μαθήτρια στο GRTimes

Άλλοι μαθητές τονίζουν ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά γίνονται εδώ και χρόνια και δεν είναι μόνο το τελευταίο διάστημα. Υποστηρίζουν ότι καθηγητές και διεύθυνση αν και είναι ενήμεροι για το θέμα, συγκαλύπτουν τον απρεπή καθηγητή.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Τετάρτη 14/12/2022 πραγματοποιήθηκε συνέλευση στο σχολείο, στην οποία παρευρέθηκαν τόσο οι μαθήτριες, μαρτυρώντας τις εμπειρίες τους, όσο και ο συγκεκριμένος καθηγητής. «Μας χαρακτήρισε «φαντασμένες», «υπερευαίσθητες» και «υπερβολικές», ενώ ανέφερε πως οι προθέσεις του ήταν «φιλικές» και «ανθρώπινες». Επιπλέον γελούσε και ακύρωνε συνεχώς τα βιώματα των μαθητριών», αναφέρουν οι μαθήτριες.


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share